KRALJEVSKA OBITELJ

Kate i Williama dirnule su toplina i podrška javnosti nakon šokantne objave o raku

24.03.2024 u 07:42

Bionic
Reading

Princ i princeza od Walesa 'iznimno su dirnuti' toplinom i podrškom javnosti nakon Kateine objave da boluje od raka, prenose britanski mediji

Princeza od Walesa otkrila je kako boluje od raka i da ide na preventivnu kemoterapiju u emotivnoj video poruci u petak, a reakcije se još ne stišavaju.

Uslijedio je izljev podrške iz čitavog svijeta, uključujući kralja Charlesa III., vojvodu i vojvotkinju od Sussexa, političke ličnosti i članove javnosti.

  • +5
Posljednji put u javnosti: Kate Middleton s princem Williamom i djecom Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Glasnogovornik Kensingtonske palače poručio je: 'Princ i princeza su silno dirnuti ljubaznim porukama ljudi ovdje u Velikoj Britaniji, diljem Commonwealtha i diljem svijeta kao odgovor na poruku Njezinog Kraljevskog Visočanstva. Izuzetno su dirnuti toplinom i podrškom javnosti i zahvalni su na razumijevanju njihovog zahtjeva za privatnošću u ovom trenutku'.

Charles, kojemu je u veljači dijagnosticiran rak, navodno je ponosan na 'voljenu' snahu zbog njezine hrabrosti da progovori o svom liječenju te je u bliskom kontaktu tijekom posljednjih nekoliko tjedana.

Riječi podrške stigle su i od vojvode i vojvotkinje od Sussexa, koji su rekli: 'Želimo zdravlje i ozdravljenje za Kate i obitelj i nadamo se da će to moći učiniti privatno i u miru'.

Oblik raka nije otkriven, no buduća kraljica je krajem veljače započela s 'preventivnom kemoterapijom' i ima pozitivan stav prema oporavku te je dobrog raspoloženja, a za sebe kaže da je 'dobro i sve jača'.