omiljeno TV lice

Karmela Vukov Colić reagirala na napise o diskriminaciji na HRT-u: 'Doris Pinčić je draga, topla, pametna i djeluje kao dobar izbor. Uostalom, pa netko nas treba i zamijeniti!'

13.05.2020 u 09:47

Bionic
Reading

Početkom veljače voditeljica Ljiljana Vinković je nakon četiri godine vođenja HRT-ove emisije 'Dobro jutro, Hrvatska' dobila rubriku u sklopu emisije koju radi svakog četvrtka pa su počele špekulacije da zamijenjena zbog dolaska Doris Pinčić Rogoznica. Pisalo se da je dugogodišnja zaposlenica i voditeljica HRT-a zbog toga završila na bolovanju. Na tu temu se oglasila i nekadašnja HRT-ova uzdanica Karmela Vukov Colić

Maja Sever kao sindikalna povjerenica zatražila očitovanje od HRT-a jer smatra da 's ekrana 'nestaju' ženske osobe starije od 30+ godina'. Nekadašnja voditeljica popularne emisije, Karmela Vukov Colić koja je u studenom 2018. nakon 31 godine napustila HRT, napisala je svoj osvrt na tu temu.

'Meni je ovo, oprostite, glupo. Ljiljana Vinković u startu nije trebala biti odabrana za vođenje emisije Dobro jutro, Hrvatska. I to nema nikakve veze s dobi. Emisija je, ukratko, prekompleksna i ona se u njoj nije baš snašla (znate o čemu govorim, zar ne?). Doris Pinčić je draga, topla, pametna i djeluje kao dobar izbor. Uostalom, pa netko nas treba i zamijeniti! I mi smo na nečija mjesta došle... Druga je stvar ako bi Doris, kao vanjsku suradnicu, po jednoj emisiji plaćali više nego što za cijeli mjesec plate, primjerice, stalno zaposlenu šminkericu HTV ili tonca na Hrvatskom radiju ili neku drugu voditeljicu...To bi onda bilo pitanje za postaviti... I bila bi diskriminacija. I to nema baš nikakve veze s Ljiljanom Vinković. Ali ima s vašim i mojim novcem', napisala je Karmela Vukov Colić na Facebooku.

Podsjetimo, nakon odlaska s HRT-a Karmela je našla svoju sreću i zadovoljstvo radeći na Studentskom radiju UNIOS, na Laudato TV-u, a već dugo vodi i blog 'Ciao Karmela', na kojemu piše o svoje dvije najveće strasti - putovanju i kuhanju - u koje je zaljubljena.