pogledajte kako izgleda

Kao da ne stari: Branku Katić gledali smo u kultnim srpskim serijama i filmovima, domaćoj seriji 'Novine', a sad igra u predstavi Kazališta Ulysses 'Tramvaj zvan čežnja'

25.08.2022 u 11:29

Bionic
Reading

Jednu od najistaknutijih glumica na prostorima bivše države koja je osvojila Hollywood i Veliku Britaniju publika zavoljela zbog njenih uloga, neposrednosti, jednostavnosti, stila. Trenutno boravi u Hrvatskoj gdje se sprema za premijeru 'predstave ”Tramvaj zvan čežnja'

Branka Katić je jedna od glumica koje su najbrže stekle status omiljene. Debitirala je s 14 godina u filmu 'Nije lako sa muškarcima' gdje je bila Tanja. Igrala je tada uz Milenu Dravić. U kultnom ostvarenju Srđana Dragojevića 'Mi nismo anđeli' glumila je Bubu, a mnogi je pamte po ulogama u 'Policajcu sa Petlovog brda', filmu 'Tamna je noć', 'Lepa sela lepo gore', 'Ubistvo sa predumišljajem', 'Crnoj mački, belom mačoru', 'Ženi sa slomljenim nosem' i brojnim drugima.

Iza nje su i strana ostvarenja - serije 'Warriors', 'Big love', 'The jury' kao i filmovi 'The Englishman' i 'Public Enemies', 'The Fuse', 'Red widow', 'Big picture', 'Möbius', 'Paradise', 'Captain America: The Winter Soldier, Silent Witness'. Odradila je i sjajnu ulogu u hvaljenoj hrvatskoj seriji 'Novine'.

Trenutno opet radi u Hrvatskoj. Točnije, ima glavnu ulogu u predstavi 'Tramvaj zvan čežnja', koju prema slavnoj nagrađivanoj drami Tennesseeja Williamsa postavlja redateljica Lenka Udovički (Katić je diplomirala u njezinoj klasi na Akademiji dramskih umetnosti u Novom Sadu). Premijera će biti subotu 27. kolovoza.

Branka Katić je primjer je prirodne ljepotice. Do sad nije radila nikakav estetski zahvat i poznato je da je protivnica je botoksa, filera i operacija. Upražnjava jogu i pilates.

'Ne razmišljam o sebi kao o filmskoj zvijezdi. Ja sam ljudsko biće i imam razne interese i obaveze, i svi ti ostali segmenti mog života uzimaju vremena, pa mi nekako dotjerivanje nikada nije bilo prioritet. Ima tu i osobne slobode da ne moram robovati bilo čemu, pa ni tome kako očekujete da glumica izgleda. Nikad nisam 'jurila modu' osim katastrofalne neoromantičarske frizure i odjeće u doba puberteta', izjavila je ranije za Elle.rs.