OD NJE SE PUNO OČEKUJE

Kako se Kate Middleton od djevojke koja je godinama čekala da je princ zaprosi prometnula u ženu u potpunosti spremnu postati kraljicom

10.05.2021 u 06:36

Bionic
Reading

S nedavno održanog pogreba princa Philipa jedna je fotografija obišla svijet. Riječ je o portretu vojvotkinje od Cambridgea, udobno smještene na zadnjem sjedalu limuzine, na putu za pogreb. S crnim šeširićem, s kojeg se spušta maleni veo i crnom maskom za lice, Kate Middleton samouvjereno gleda u objektiv fotoaparata, čime jasno daje do znanja da nije ni sjena djevojci koja se prije točno deset godina ušetala u kraljevsku obitelj

Kada je započela vezu s princem Williamom, Kate Middleton vjerojatno nije ni sanjala što sve to nosi sa sobom. Otkako se 2004. doznalo za njihovu vezu, paparazzi su je danonoćno proganjali. Sve je išlo do te mjere da je bila prisiljena na neko vrijeme napustiti London, samo kako bi se situacija barem malo primirila.

Mediji su bili opsjednuti njihovom pričom - djevojkom iz srednje klase koja je osvojila princa u njihovim studentskim danima.

Kako se neki prisjećaju, Williamovim prijateljima nikako nije bila po volji, dapače iza leđa su je ismijavali ponajviše zbog toga što joj je majka radila kao stjuardesa. To što je ona u međuvremenu ostvarila uspješan biznis, zahvaljujući čemu je svoju djecu mogla poslati u najbolje, ali i najskuplje škole, njima nije značilo ništa.

No nisu se samo prijatelji šalili na njezin račun. Ništa više naklonjeni nisu joj bili ni britanski mediji te su je prozvali Waity Katie (Katie koja čeka, op.a.), aludirajući time na njezino čekanje da se William smiri, ozbiljno shvati njihovu vezu i na kraju je zaprosi. Na sreću, sve se smirilo prije deset godina, kada je napokon prošetala do oltara i postala vojvotkinja od Cambridgea, postavši time i službeno članicom kraljevske obitelji.

VELIKA OBLJETNICA

[FOTO] Kate Middleton i princ William slave 10. godišnjicu braka, pogledajte najvažnije trenutke njihovog zajedničkog života

Pogledaj galeriju

Za onoga tko nije rođen u toj obitelji te nije od malih nogu naučen pravilima ponašanja, učenje svega toga nije ni najmanje lagano. No Kate Middleton prihvatila je to te je iz turneje na turneju bila sve bolja u ophođenju.

Pitanje je dana kada će Kate Middleton postati budućom kraljicom, a do tada je čeka uloga princeze od Walesa. Za obje te uloge ona se priprema već godinama i u tome je i više nego uspješna. A uspješna je bila i tijekom silnih napada na njezinu privatnost, poput onog kada su je paparazzi snimili u toplesu na odmoru i prodali fotografije tabloidima, izdržavši sve bez pogovora.

Umjesto da se zamara takvim stvarima, Kate je već odlučila - o njoj neće govoriti njezine riječi, već djela, što je pokazala kada je sa suprugom, princem Williamom, ali i njegovim bratom, princem Harryjem, pokrenula nacionalnu kampanju o mentalnom zdravlju, a potom se fokusirala na probleme odrastanja, pogotovo djece najranije životne dobi.

  • +4
Kate Middleton i princ William Izvor: Profimedia / Autor: Owen Humphreys/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mnogi su primijetili da se tek kada se ugase kamere jasno vidi koliko joj sva ta pozornost izaziva nelagodu, no s time se naučila živjeti. Zapravo su lockdown i karantena, kada su se njezina pojavljivanja prebacila na online i rad iz udobnosti doma, za nju bili nešto pozitivno jer je bila puno opuštenija.

A uz sve te obveze, koje ima kao buduća princeza od Walesa, ali i supruga budućeg britanskog kralja, Kate Middleton itekako puno pažnje posvećuje djeci - prinčevima Georgeu i Louisu te princezi Charlotte. Iako se trudi držati djecu podalje od očiju javnosti, itekako je svjesna toga da zbog titula to i nije moguće, stoga je pronašla savršen balans kojim zadovoljava obje strane i to putem društvenih mreža.