ZASKOČIO GA

Kako je Bush ušutkao Jaya Lena

Bionic
Reading

Mnogi bivši političari ne mogu izdržati, a da pred kamerama ne kažu koju o aktualnim političkim događanjima. Ne i George W. Bush. Gostujući u emisiji Jaya Lena, 43. predsjednik SAD-a uglavnom je pričao o slikanju. I psima

Nije komentirao prijepore oko Obamacarea, krizu financiranja američke savezne vlade, prepucavanja oko državnog proračuna, situaciju u Siriji... 'Ne mislim da je dobro za zemlju da bivši predsjednici kritiziraju svoje nasljednike', rekao je.

Zato je pričao o svojoj slikarskoj karijeri. Učiteljici slikanja Gail Norfleet rekao je kako je u njemu zarobljen Rembrandt te kako je njezin posao pronaći ga. Između ostalog, naslikao je portret svog psa Barneyja i mačka Boba.

Požalio se da je ruski predsjednik Vladimir Putin omalovažavao Barneyja prvi put kad ga je vidio. Godinu dana kasnije upoznao je Busha sa svojim psom. Bio je veći, brži i snažniji od Barneyja. 'Vau, trebali ste ga sravniti nuklearnim oružjem', rekao je Leno, a prenosi Los Angeles Times. Bush se na to samo nasmijao.

No uspio je iznenaditi svog domaćina: donio je njegov portret koji je vlastoručno naslikao. Leno je na slici nosio odijelo iste boje i kravatu kakvu je imao tijekom emisije. Uspio je, bar za trenutak, ostaviti poznatog voditelja bez riječi.

Pogledajte kako je to izgledalo: