preminuo u svom domu

Kako bi volio da ga pamtimo: 'Matthew je stvorio Chandlera, bio je najsmješnija osoba'

30.10.2023 u 11:50

Bionic
Reading

Tvorci serije Prijatelji odali su dirljivu počast Matthewu Perryju nakon njegove neočekivane smrti u dobi od 54 godine

Ko-kreatori serije 'Prijatelji' Marta Kauffman i David Crane, zajedno s redateljem Kevinom Brightom, objavili su zajedničko priopćenje nakon što je tijekom subote stigla šokantna vijest o smrti Matthewa Perryja.

'Šokirani smo i duboko, duboko ožalošćeni smrću našeg voljenog prijatelja Matthewa. Još uvijek se čini nemogućim', rekli su u izjavi danoj za Deadline i dodali:

'Sve što možemo reći jest da se osjećamo blagoslovljeno što je bio dio naših života.' Istaknuli su kako Perry pamte po nevjerojatnoj inteligenciji i uvijek prisutnom humoru te napomenuli kako je on najzaslužniji za slavu koju je stekao njegov lik Chandler Bing.

  • +23
Matthew Perry Izvor: Profimedia / Autor: © John Wells Productions / WARNE / AFP / Profimedia

'Bio je briljantan talent. Kliše je reći da glumac sam sebi stvara ulogu, ali u Matthewovu slučaju nema istinitije riječi. Od dana kada smo ga prvi put vidjeli kako utjelovljuje ulogu Chandlera Binga, za nas nije postojao nitko drugi.'

'Uvijek ćemo njegovati radost, svjetlo, nevjerojatnu inteligenciju koju je unio u svaki trenutak – ne samo u svoj posao, već i u život. Uvijek je bio najsmješnija osoba u prostoriji. Više od toga, bio je iznimno drag, darovitog i nesebičnog srca.'

Matthew Perry jučer je pronađen utopljen u jacuzziju u svom domu u Los Angelesu. Uzrok smrti još nije utvrđen, a od objave tragične vijesti, ne prestaju stizati priopćenja ožalošćenih kolega, prijatelja i obitelji koji su shrvanim njegovim gubitkom.