PETRA PLANTAK:

'Jučer sam se srozala do dna'

20.11.2012 u 16:00

Bionic
Reading

U utorkovom 'Masterchefu' pobjednica 'Kutije iznenađenja' Ivana bira namirnicu, dok Petra Plantak, koja je u ponedjeljak dotakla dno, očekuje da 'barem ustane'

Najbolje pripremljena tjestenina po četvrtom članu žirija, chefu Marcu Sassu, Ivani je donijela prvu pobjedu u ovoj sezoni šoua. Danas prvi put bira namirnicu. 'Danas je moj dan i osjećam se cool', kaže. Mislit će na sebe i na kolege pri odabiru. 'Ako bude namirnica iz Bosne i Hercegovine, to kandidatima ne bi trebao biti problem, jer sam im dosta približila tu kuhinju', rekla je.

Jučerašnja pobjeda jako joj je utjecala na samopouzdanje. 'Ivana je moja najbolja prijateljica i ja sam uz nju od početka do kraja', izjavio je Marko Matei. Marko Raić se nada da će danas imati dobar tanjur. 'S obzirom na to da sam se jučer srozala do dna, očekujem da ću danas barem ustati', očekivanja su Petre Plantak. Dino se, pak, nada da će Ivana svojim izborom danas napraviti pomak. Ivani su u smočnici ponuđene tri glavne namirnice: juneći but, vongole i tijesto za savijače.

Vidjevši ponuđene namirnice, Ivana je komentirala: 'But i tijesto su mi klasika, a s vongolama nitko nije radio, pa idemo malo 'začiniti'!'. Radovan jako cijeni njen odabir. 'Štoviše, iznenađeni smo tvojim odabirom', dodao je Mate. S današnjim odabirom kandidati su opet na Mediteranu i rade talijanska jela. Imaju popravni ispit. Ivana za odabir popratnih namirnica u smočnici ima dvije minute i pravo na sedam namirnica. Ostali kandidati imaju jednako toliko vremena, ali i dvije namirnice manje.