sve zbog serije

Johnny Rotten izgubio na sudu protiv ostalih članova Sex Pistolsa

23.08.2021 u 14:09

Bionic
Reading

Dvojica bivših članova Sex Pistolsa dobili su sudsku bitku protiv svog bivšeg frontmena Johnnyja Rottena o pravu na upotrebu pjesama benda u budućoj televizijskoj seriji

Bivši bubnjar Paul Cook i gitarist Steve Jones tužili su Rottena, pravim imenom Johna Lydona, jer je uskratio prava da se pjesme koriste u televizijskoj drami Pistol u režiji Dannyja Boylea.

Londonski sud odlučio je u ponedjeljak u korist Cooka i Jonesa jer su članovi benda 1998. potpisali ugovor kojim o pravima odlučuju većinom glasova.

  • +2
Johnny Rotten Izvor: Profimedia / Autor: joshua bratt / Alamy / Alamy / Profimedia

Saslušanje na sudu trajalo je tjedan dana. Jones i Cook su se, očekivano, pozivali na taj ugovor dok se Rotten, koji je ranije u intervjuu za Sunday Times rekao da je to 'najbezobzirnije sranje koje je morao pretrpjeti', branio navodima da ugovor nikad nije korišten i da je sastavljen samo kako bi se bend zaštitio od toga da im menadžeri nameću svoju volju.

Rottenovim argumentima nije pomoglo to što su originalni član benda Glen Matlock, kojeg je zamijenio pokojni Sid Vicious, i Viciousovi nasljednici stali na stranu gitarista i bubnjara.

Televizijsku dramu Pistol producira Disney, imat će šest epizoda i temeljena je Jonesovim memoarima 'Lonely Boy: Tales From a Sex Pistol'. Premijera bi trebala biti iduće godine.

Sex Pistolsi formirani su 1975. i raspali se tri godine poslije. Iako im je karijera trajala samo dvije i pol godine u kojima su stigli izdati samo jedan album 'Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols', nemjerljiv je njihov utjecaj na povijest popularne glazbe.