podijelio medalje

Joe Biden odao počast Bruceu Springsteenu, Veri Wang, Juliji Louis-Dreyfus...

22.03.2023 u 08:53

Bionic
Reading

Američki predsjednik dodijelio je u utorak Nacionalne medalje nizu osoba zaslužnih za doprinos američkom društvu, među kojima rokeru Bruceu Springsteenu, glumici Juliji Louis-Dreyfus, povjesničaru Walteru Isaacsonu i književnici Amy Tan

Dodjeljujući Springsteenu Nacionalnu medalju za umjetnost, Biden je, aludirajući na Springsteenovu pjesmu 'Born to Run', rekao: 'Bruce, neki su ljudi jednostavno rođeni da trče, čovječe.'

Springsteen i mnoštvo glumaca, pisaca, pjevača i drugih umjetnika pridružilo se Bidenu u istočnoj sobi Bijele kuće gdje su primili Nacionalnu medalju za umjetnost ili Nacionalnu medalju za humanističke znanosti za svoj doprinos američkom društvu.

Komičarka Julia Louis-Dreyfus, čija je tv serija 'Potpredsjednica' iz novog kuta prikazala potpredsjednički položaj - dužnost koju je Biden nekoć obnašao - također je nagrađena. 'Ona prihvaća životni apsurd s apsolutnom duhovitošću i nosi stvarne životne preokrete s apsolutnom gracioznošću. Ona je majka, ona je preživjela rak, ona je pionirka u komediji, ona je američki original', rekao je Biden o Louis-Dreyfus, koja se proslavila svojom ulogom Elaine u 'Seinfeldu'.

Glumica Mindy Kaling, jedan od glavnih likova dugogodišnjeg televizijskog showa 'U uredu', smještenog u Bidenov rodni grad Scranton u Pennsylvaniji, također je dobila medalju. Kada je Biden publici predstavljao pisca Colsona Whiteheada, naglasio je da je on za svoje knjige osvojio Pulitzerovu nagradu dvije godine zaredom, čime je dao naslutiti svoje ambicije. 'Pokušat ću i ja dvije zaredom', rekao je Biden, koji je ranije najavio da se namjerava ponovno kandidirati 2024. godine.

Također su, između ostalih, nagrađeni pjevačica Gladys Knight, dizajnerica odjeće Vera Wang, povjesničar Walter Isaacson te autorice Amy Tan, Ann Patchett i Tara Westover.

  • +7
Joe Biden, Bruce Springsteen Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia