Pickbox NOW

Jeste li se već zaljubili u skandinavske serije?

27.01.2020 u 13:39

Bionic
Reading

Originalna priča, mračna atmosfera, zanimljivi likovi i neočekivani zapleti neke su od glavnih karakteristika skandinavskih serija dostupnih na Pickboxu NOW

Mainstream televizijski sadržaj rijetko se može usporediti sa skandinavskom misterioznošću, čiji obožavatelji cijene kvalitetnu europsku produkciju i priču koja već nakon prve epizode gledatelja može prikovati za ekran. Pickbox NOW, prvi hrvatski streaming servis, velikim je dijelom usmjeren na europski sadržaj te skandinavski noir žanr. Riječ je o kriminalističkim serijama skandinavske produkcije čiji obožavatelji uživaju u specifičnoj mističnoj atmosferi.

Neke od novih, istaknutih, skandinavskih serija koje se mogu pronaći na Pickboxu NOW dvije su norveške i dvije danske serije: dramska serija Izlaz (Exit), kriminalistička serija Opsjednuti (Besatt) te psihološki triler Tama: Oni koji ubijaju (Den som dræber) i triler Licem u lice (Forhøret).

O čemu je riječ?

  • Norveška dramska serija Izlaz (Exit) inspirirana je istinitim pričama onih superbogatih, a dostupna je na Pickbox NOW.

Moderna drama otkriva mračni, skriveni svijet hedonizma i rizika motiviranih dosadom, mučeničkim emocijama i željom za bijegom. Radnja je smještena u eskluzivni svijet bogate elite Osla, a serija prati živote četvero prijatelja koji, čini se, imaju sve – osim izlaza. Dijele posebni narcizam, a svoj prazni život ispunjavaju hedonizmom i tulumarenjem. Dosađuju se manevrirajući svojim svakodnevnim obvezama i očekivanjima obitelji pa koriste novac i laži kako bi si priuštili opijate i ostalu ilegalnu zabavu, pomičući time svoj moralni kompas do krajnjih granica. Njihova želja za time da imaju više ne jenjava. Hoće li naći izlaz na vrijeme ili će dobiti što su zaslužili?

  • Napeti danski psihološki triler Tama: Oni koji ubijaju (Den som dræber), redatelja serija Dicte i Black Widows, dostupna je na Pickbox NOW.

Pola godine nakon otmice 17-godišnje Julie s ulica Kopenhagena, detektiv Jan Michelsen jedini vjeruje kako je ona možda i dalje živa. U očajničkom pokušaju da spriječi zatvaranje slučaja, Jan istražuje sve dokumente te pronađe slučaj djevojke koja je prije 10 godina nestala pod sličnim uvjetima. Ubrzo otkrije nove dokaze zbog kojih policija pronađe njezino tijelo u jezeru, te shvate kako je ubojica onaj koji je oteo Julie prije nekoliko mjeseci. Zabrinuti zbog onoga što su otkrili, nastavljaju kopati po policijskim dokmentima te otkriju još sličnih neriješenih slučajeva. Kad još jedna djevojka nestane, uvjereni su da je riječ o serijskom ubojici.

  • Danska triler serija Licem u lice (Forhøret) djelo je nagrađivanog scenarista i redatelja Christoffera Boea (Kriger, The Purity of Vengeance), a na Pickboxu NOW dostupna je od 29. siječnja 2020.

Napeta od samog početka i prepuna laži, šokova i obrata, priča prati policijskog istražitelja Rasmussena u slučaju mlade djevojke koja je navodno počinila samoubojstvo. Kad dođe na odjel za patologiju, prestravljen je jer shvati da je zapravo riječ o njegovoj kćeri Christini. Odbija prihvatiti da je riječ o samoubojstvu, a kad otkrije dokaze koji upućuju na ubojstvo, bijesan i tužan kreće na nevjerojatno putovanje radi istine.

  • Norveška kriminalistička serija Opsjednuti (Besatt) na Pickbox NOW stiže 10. veljače. U seriji pratimo priču o dvojici problematičnih detektiva koji, unatoč svojim razlikama, postaju uključeni u najveći i najčudniji slučaj svojih života.

U svom prvom danu kao partneri, četiri su mlada imigranta pronađena mrtva u napuštenom bazenu. Nema znakova nasilja niti droge, no na mjestu zločina nalaze se i jegulje. Nakon nevjerojatnog i emotivnog dana, oba detektiva imaju noćne more što više otkrivaju o slučaju, te obojica počinju vidjeti i čuti stvari koje je teško objasniti. Kako se slučaj počinje otkrivati, otkriju da je i peti dječak bio prisutan na mjestu zločina te je on možda ključ za riješavanje ovog misterija. Dali su se u potragu za dječakom, a to ih odvede u svijet prostitucije, ubojstava i trgovinom ljudima.

Otkrij specifičnost skandinavskih serija dostupnih na Pickbox NOW!