opet joj prekipjelo

Jennifer Aniston obrušila se na uporne glasine o njenoj trudnoći

24.08.2017 u 17:46

Bionic
Reading

U intervjuu za Glamour Jennifer Aniston ponovno je progovorila o svojim frustracijama zbog povećala kroz koje se sustavno i pomno promatra žene u Hollywoodu i svugdje, zapravo. 'Dosta mi je stalnih javnih propitkivanja jesam li napokon trudna ili sam se samo udebljala', poručila je glumica koju je Forbes nedavno svrstao na drugo mjesto najplaćenijih

'Ako si se upravo najela ili si jednostavno napuhnuta, budi sigurna da će se pojaviti fotografija sa strelicom uperenom u tvoj trbuh, koja tvrdi da si trudna', rekla je 48-godišnja zvijezda serije 'Prijatelji' za Glamour.

'Ali, ne, nisam trudna, to je samo moje tijelo', dodala je.

Upravo je takvu jednu strelicu njezin trbuh 'zaradio' na posljednjoj naslovnici OK Magazinea, na kojoj je Jennifer u uskoj haljini. Naslov glasi: 'Jenino čudesno dijete u 48.! Njena dvogodišnja borba s in vitro oplodnjom'.

O ovom slučaju Aniston je komentirala da nije u pitanju samo body shaming, odnosno nešto s čime se žene stalno susreću, a to je nevjerojatno snažno poticanje nezadovoljstva vlastitim tijelom, nego da je za nju i njenog supruga Justina Therouxa tu još veći problem zadiranja u njihovu privatnost.

  • +6
Jennifer Aniston i Justin Theroux Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'To hoćete li imati dijete ili ne tiče se samo vas osobno i nikoga više', rekla je Aniston dodajući da se majčinstvo uvijek smatra glavnim sredstvom postizanja sreće kod ženskog spola.

'Moja ideja sretnog i ispunjenog života možda nije kao tvoja. Mislim da svatko ima pravo na vlastitu', pojasnila je glumica.

'Stalno se potiče taj stereotip da je žena na neki način nepotpuna, neuspješna ili nesretna ako nije udana i s djecom', upozorila je Aniston kojoj je ogroman problem i holivudska opsesija izgledom, koja snažno utječe osobito na mlade.

'Trenutno se to koliko neka žena vrijedi mjeri time kako izgleda i koliko lajkova ima na postovima na Instragramu'l, rekla je Jennifer.

'A to je sve tako lažno. Zašto mu onda pridavati toliko značaja? Kao da nije već dovoljno teško biti mlada žena ili muškarac, mučiti se s time da dokučiš tko si zapravo. Još ti treba cijeli internet ljudi koji će te stalno ocjenjivati i procjenjivati', dodala je glumica koja je 2016. za Huffington Post napisala članak u kojem je naglasila kako je objektivizacija i stalno temeljito proučavanje žena ne samo apsurdno već i krajnje zabrinjavajuće.

'To kako me se predstavlja u medijima jednostavno je odraz toga kako se žene doživljava općenito, kako ih se stalno mjeri s nekim nenormalnim standardom ljepote', napisala je tada Aniston pozivajući na koncu na borbu.

'Kad su u pitanju naša tijela, mi smo te koje odlučujemo što je lijepo. To je isključivo naša odluka. Idemo je donijeti i za nas i za sve mlade žene kojima smo uzori.'