'kozmos ima plan'

Jelena Veljača pokazala kako joj je potres oštetio stan

22.04.2020 u 14:59

Bionic
Reading

Scenaristica, producentica i aktivistica vratila se nedavno u svoj stan iz kojeg je otišla nakon što je Zagreb pogodio najrazorniji potres u posljednjih 140 godina. Neko vrijeme nakon potresa Jelena Veljača boravila je kod nekadašnje manekenke i poduzetnice Ive Radić

'Netko me nominirao da stavim umjetnost koju imam doma. Ne znam više, sorry, koji je to tag i tko je to bio. Ali ova slika Saše Šekoranje na kojoj piše kozmos ima dobar plan iza koje i oko koje je pukao zid u potresu, a ona je ostala stamena i netaknuta, možda je najbolja umjetnost za ovo proljeće. Saša, volim te', napisala je Jelena Veljača.

'Neki nam se prozori ne zatvaraju, neki ne otvaraju, svi zidovi su popucali', nedavno je informirala javnost u jednoj od svojih objava.

Na društvenim mrežama se prisjetila s kojim se izazovima susretala kad je postala mama.

'Kad se tek rodila patronažna nas je doslovno davila s ovim palcem u dlanu. To je bio znak više se ne sjećam čega sve ne: hipertonusa, zaostalih refleksa, neoptimalnog razvoja i slično. Lena je osim tog palca u dlanu bila ono 10/10 Apgar dijete bez ikakve dijagnoze izvijanja grčeva hipo i hiper prefiksa, ali mi smo bili oboje postali roditelji i masakrirali smo joj rukicu od vježbica izvlačenja palca. Lena je urlala, vraćala ga nazad - onda bih ja odustajala a Dražen nastavljao - ukratko: imala je pincetni hvat nevjerojatno rano, držala je pravilno olovku kao da se rodila za grafološke znanosti, pametna je za poludjeti, zna napraviti zvijezdu (što ja primjerice nikad nisam svladala) ali palac i dalje ovako drži', poručila je Jelena. Otkrila je i da jedva čeka drugo dijete, ali da se ne veseli problemima s kojima se roditelji susreću.