NJEZINA PRVa ljubav

Jelena Veljača: Nakon osam godina pauze vraća se glumi

05.05.2018 u 10:10

Bionic
Reading

Producentica, scenaristica i majka vratila se pred kamere. Uskoro ćemo Jelenu Veljaču opet imati priliku gledati u 'Happy Endu' dugometražnom filmu iz trilogije o muško-ženskim odnosima gdje će tumačiti manju ulogu

'Zapravo ne znam kako me Jurkas nagovorio. Anđela uopće ne poznajem, nismo se nikad u životu fizički vidjeli prije nego što smo se sreli kada mi je dao scenarij, tu jednu scenu koju je meni namijenio. Kontaktirao me preko Facebooka, išao je na foru 'ako prođe, prođe'. Rekla sam mu da mi pošalje scenarij, jer stvarno ne snimam i ne glumim, ne upušta mi se u tako nešto. Krenuo me razuvjeravati da je u pitanju samo jedan dan snimanja, dobro znajući da mi je to zbog mog producentskog posla važno', ispričala je Jelena Veljača za tjedni prilog 'Studio' Jutarnjeg lista.

Kako godina radi iza kamera stvarajući sadržaje popularnih televizijskih serija, vrijeme joj do sada nije dopuštalo izlete u druge projekte. Glumi se vratila nakon osam godina.

Jelena je izjavila da je redatelju predlagala da uzme 'neku bolju glumicu zato što su scene s djecom najteže za snimati'. 'Čak sam mu uzvratila na njegove nagovore da mu ja kao producentica nikada ne bi odobrila Jelenu Veljaču, ali ostao je dosljedan', otkrila je.

  • +18
Jelena Veljača Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL;

Ipak, najvažniju ulogu scenaristica i producentica smatra onu majčinsku. S Draženom Čučekom u kojeg se zaljubila 2014. godine dok su pripremali predstavu 'Prava stvar' ima 2-godišnju kćer Lenu.

'Ni Dražen ni ja nemamo klasične poslove sa standardnim radnim vremenom na koje se možete osloniti, no mislim da baš zbog toga imamo više vremena za Lenu. Kada Dražen priprema predstavu 'Hitler', kod kuće je opsadno stanje dva mjeseca, jer ima šest sati dnevno probe i još je tri sata je na sceni. Poslije šest mjeseci ima predstave navečer i može biti cijeli dan s djetetom. Dražen je kao tata dosegao razinu koja je impresivna i koja bi trebala biti pokazatelj svim očevima', pohvalila se.