PASTELNE PRIRODNE BOJE

Jelena Veljača detaljno objasnila svoju tehniku bojanja uskrsnih jaja

28.03.2018 u 21:45

Bionic
Reading

Glumica, scenaristica i producentica Jelena Veljača ove je godine ozbiljno shvatila pripremu za Uskrs, pa je s bojanjem jaja krenula nekoliko dana prije samog blagdana, a s obožavateljima je podijelila i na koji način je to napravila

Svi dobro znamo da postoji nekoliko tehnika bojenja uskrsnih jaja. Dok se neki tradicionalno drže prirodnih boja, neki će se odlučiti na već kupljene instant boje.

No, naša poznata scenaristica, glumica i producentica Jelena Veljača ipak se primila onog zahtjevnijeg posla koji iziskuje više volje i truda. Rezultat su divna šarena jaja u pastelnim tonovima, a obožavateljima i domaćicama koje žele postići isto sugerirala je što i kako činiti.

'Evo ih, sve boje koje sam učarobirala za ovaj Uskrs. Postupak: Noć prije potopiti jaja u vodi s octom, jutro poslije ih pažljivo izbijeliti sa spužvicom (kora se istanji pa puca ako ste pregrubi), kuhati jaje u namirnici koju odaberete 10 min, zatim ostaviti 12 h natopljeno jaje u toj boji. Ukoliko želite svijetle nijanse, ostaviti samo sat vremena. Moja boje, u smjeru sata prema desno: kava (12h), hibiskus (sat vremena), hibiskus (12h), ljuska žutog luka (12h), kurkuma (12h), ljubičasti kupus (12h), cikla (sat vremena) i u sredini je cikla 12h', napisala je Veljača ispod fotografije svojih uskršnjih jaja.

  • +4
Jelena Veljača Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić