POVRATAK U KAZALIŠTE

Jelena Perčin: 'Momčilo mi pomaže u kućanskim poslovima, ali ja nisam tip koji inzistira na toj vrsti pomoći'

30.09.2019 u 09:39

Bionic
Reading

Šest mjeseci nakon poroda 38-godišnja glumica vratila se na posao. Sprema se za premijeru predstave 'Nuspojave', scensku adaptaciju humoreski Woodyja Allena. Jelena Perčin je velika obožavateljica američkog redatelja pa je s veseljem prihvatila taj angažman

'Prije nekoliko godina, radila sam predstavu u HNK Osijek s Marijem Kovačem i to je bila naša prva suradnja i divno iskustvo. Kad me nazvao i ponudio mi tekst kratkih priča Woodyja Allena, bila je to ponuda koja se ne može odbiti. Četvero glumaca je u podjeli i nas četvero izmjenjujemo se u raznim ulogama. Igramo po četiri-pet različitih karaktera, to nas veseli i puno je humora, mašte i kreativnosti, a svakoga od nas moći će se vidjeti u jednom dijapazonu uloga', ispričala je Jelena Perčin za Večernji list. Kao najdraži Allenov film izdvojila je 'Annie Hall'.

U svibnju prošle godine Jelena se u Crnoj Gori udala za glumca Momčila Otaševića. Par je u kolovozu prošle godine dobio kćer Mašu, a Jelena iz prvog braka ima i kćer Lotu. Šest mjeseci nakon poroda 38-godišnja glumica vratila se na posao. – U veljači sam se vratila na posao nakon šest mjeseci rodiljskog. Bilo je zahtjevno i izazovno, ali su životne okolnosti jednostavno bile takve i najbolje je tada situaciji pristupiti s motom – što se mora, nije teško – s osmijehom kaže Jelena.

Njezinog supruga gledatelji trenutno mogu pratiti u seriji Nove TV 'Drugo ime ljubavi'. I Jelena je glumila u mnogim serijama poput 'Kud puklo da puklo', 'Zora dubrovačka', 'Dobre namjere'. 'Sada se ne bih mogla upustiti u tempo snimanja kakav ima moj suprug Momčilo u seriji 'Drugo ime ljubavi'. To mi je sada prerano jer kći Maša ima tek godinu dana. No kad počne samostalno jesti i hodati, moći ću ući u neki takav projekt', poručila je.

Nikad, kaže, nije imala problema sa snimanjem sapunica i da je zanat najviše ispekla upravo na sapunicama. 'To je fantastična škola, a gluma je zapravo zanat i jako je bitno dobro svladati taj zanat. Uostalom, u Hrvatskoj ne znam nikoga tko ima tu privilegiju da radi samo ono što želi. Ja sam inače stava da je ta raznolikost dobrodošla za glumački razvoj i usavršavanje', ističe.

Ispričala je i kakva joj je obiteljska svakodnevica s obzirom na užurbani poslovni raspored.

'To vam je rock’n’roll. Kako tko što stigne, tako radi, to je stalna jurnjava, izmjenjujemo se u obvezama i poslovima. Kad može, Momčilo mi pomaže u kućanskim poslovima, ali ja nisam tip koji inzistira na toj vrsti pomoći. To volim obavljati sama jer sam jednostavno perfekcionist i imam svoj razrađeni sistem. Ali zato on ima zadatke u kojima ja nisam baš vješta i spretna, a to je unošenje i iznošenje teških predmeta, nabava namirnica... Tako se nadopunjujemo', otkrila je. Dodala je kako ona i crnogorski glumac ne bi imali ništa protiv još jedne prinove, da je to u Božjim rukama.