ZVIJEZDA PJEVAju

Jelena Perčin: 'Imala sam puno teških trenutaka, u nečemu ojačaš, a nešto te trajno povrijedi'

14.04.2023 u 15:19

Bionic
Reading

Glumica zagrebačkog HNK posljednjih godina je stavila karijeru na čekanje kako bi više pažnje mogla posvetiti svoje troje djece, a zadnjih tjedana oduševljava svojim vokalnim izvedbama uz mentora Bojana Jambrošića u showu 'Zvijezde pjevaju'

Od prve otpjevane pjesme u showu, a izabrali su legendarni hit Diane Ross 'Upside Down' Jelena Perčin i Bojan Jambrošić pokazali su da se na njih može gledati kao na jedne od mogućih pobjednika. 'Drago mi je to čuti. Trudimo se, zabavljamo se, neke stvari lakše savladavam, neke teže, a neke nikako', priznaje glumica u razgovoru za tportal.

Ispričala nam je kako izgledaju probe i što joj stvara najveći stres. 'Probe su svakodnevne uz još dodatna snimanja za potrebe filmića koji prethode nastupu. Najveći stres mi stvara organizacija posla uz troje djece', priznala je glumica i otkrila da je i ranije pratila show. 'Najveći utisak su mi ostavili Nataša Janjić i Marko Tolja s pjesmom 'Miracle of love', baš su bili impresivni!', poručila je.

Gluma je još uvijek njezina strast

Zanimalo nas je kako njezini mališani reagiraju kad je čuju kako pjeva. 'Ovi najmanji reagiraju ovisno o tome čime su u tom trenutku okupirani, Mašu najviše oduševljavaju frizure i šminka, a Lota je puna podrške iako joj je sve bezveze', rekla je. Sluša raznoliku glazbu, a u emisiji bi, kaže, htjela izvesti sve ono što će pomaknuti neke njezine barijere, a i korespondirati s publikom.

Na pitanje koliko sad ima slobodnog vremena i što stigne napraviti, iskreno govori: 'Slobodnog vremena imam taman toliko da stignem pojesti i otuširati se'. Dotakli smo se i teme profesionalnih snova koje bi željela ostvariti. 'Nemam zacrtane snove, otkrivam snove po putu, više volim otkrivati nego osvajati', poručila je glumica.

Pitamo je - je li gluma i danas njezina strast kao što je bila na počecima ili je možda sada čak i veća. 'Gluma je još uvijek moja strast i sretna sam da imam profesiju koja stalno može biti inspirativna', istaknula je.

Iznimno cijeni prijateljstvo

Kad smo kod posla, priznaje da se glumac itekako može zasititi glume. 'Glumac se apsolutno može zasititi glume, imala sam takvih razdoblja, ali onda sam tražila nove izvore inspiracije, ponirala dublje u problematiku posla i učila više o sebi', kazala je. Na temu toga koliko se glumice razlikuju od ostalih žena govori da je to najviše po tempu života. 'Glumci žive brzo, nemaju fiksirano radno vrijeme, ono se svakodnevno mijenja i stalno moraju biti na raspolaganju', tvrdi Jelena.

Izvan glumačkog posla i obitelji najviše je, kažu, usrećuju prijatelji. 'Obožavam svoje prijatelje, iznimno cijenim prijateljstvo i oni su mi veliki vjetar u leđa', naglasila je.

Dotakli smo se i one poznate izreke 'što te ne slomi, ojača te' i kad joj je u životu bilo najteže. 'Teško je generalizirati, imala sam puno teških trenutaka u životu, u nečemu ojačaš, nešto te trajno povrijedi, neke gubitke nikad ne možeš nadoknaditi, ali život uvijek ide dalje pa moramo i mi', navodi.

Ljepotu ne shvaća ozbiljno

Poznato je da ne voli govoriti o svojoj obitelji, čak to, kako je ranije izjavila, smatra i neukusnim. Kako se nosi sa zanimanjem javnosti na tu temu? 'Tako da maksimalno moguće ne govorim o svojoj intimi', kaže kratko.

Progovorila je i o tome da je nazivaju jednom od najljepših hrvatskih glumica te stvara li joj pritisak taj imperativ ljepote. 'Ljepota je u oku promatrača, nekome sam lijepa, nekome nisam, ne shvaćam ljepotu toliko ozbiljno', smatra glumica kojoj je duhovnost njezin izvor snage i mira.

Nakon showa 'Zvijezde pjevaju' otkrila je, priprema kofere za putovanje s djecom.

  • +5
Jelena Perčin Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL