intervju

Jelena Glišić: 'Dogodile su mi se do sada stvari koje nisam sanjala ni u najluđim snovima'

16.07.2023 u 09:50

Bionic
Reading

Jedno od zaštitnih lica HRT-a, godinama je angažirana na brojnim hvaljenim projektima no u zdanje vrijeme čini se da je vidimo posvuda. Od Lota, preko 'Automarketa', reklamnih spotova do vođenja festivala, kao što je to nedavno bio onaj glazbeni, u Splitu. Vješto balansira među silnim obavezama, a našla je i ponešto vremena za razgovor za tportal

Jelena Glišić se na javnoj sceni pojavila sa samo 18 godina (kad je osvojila titulu Miss universe). Od tada je prošlo dva desetljeća. U međuvremenu je studirala na Pravnom fakultetu s kojeg se ispisala te upisala studij financija i prava na Visokom učilištu EFFECTUS, a danas plijeni pažnju ljepotom i njegovanim izgledom te ugodnim glasom kojima šarmira gledateljstvo kroz razne televizijske formate i projekte. I baš u svima suvereno i lako pliva voditeljskim vodama. O ljubavnom životu ne voli pričati, ali je poznato da je njezino srce zauzeto.

Iza vas je još jedno vođenje Splitskog festivala. Kako se pripremate za takva vođenja? Imate li tremu?

Sretna sam što sam ove godine imala priliku po četvrti put voditi Splitski festival. Velika je to čast i odgovornost pa samim time svaki put je prisutna i odredjena trema, zapravo rekla bih da je vise riječ o uzbuđenju pred nastup. Priprema se sastoji od brojnih detalja, počevši od odabira haljine, dogovora oko šminke, frizure i slično pa do učenja teksta, preslušavanja pjesama, brojnih tehničkih proba, upoznavanja s izvođačima..

Jedno ste od gledateljima omiljenih voditeljskih lica u Hrvatskoj. Jesu li vam draži angažmani na eventima ili na televiziji?

Televizija je postala sad već moje domaće okruženje, tu se osjećam opuštenije obzirom da radim s ljudima koje poznajem godinama, probe su temeljite i tocno se sve zna sto je u kojem trenutku pa sam samim time pred kamerama opustenija, posebno kada su u pitanju emisije koje redovite vodim. Dok su eventi jedna posebna priča koja uvijek donosi nove izazove. Tu je svaki put riječ o drugoj tematici, novim suradnicima, novoj publici, nepredvidljivim situacija. Uglavnom zanimljiv posao, koji god bio.

U zadnje vrijeme čini ste kao da ste angažiraniji no inače, vjerujem da vam ponude pljušte sa svih strana. Odbijate li poslove?

Svaku ponudu koju dobijem, najprije dobro razmotrim, a onda vidim jesam li vremenski u mogućnosti odraditi. Postoje dijelovi godine kada se većina evenata odvija, počevši od ožujka pa do lipnja i onda drugi dio od rujna do kraja godine, tada su moguća preklapanja i na žalost, neke poslove moram odbiti.

Gdje povlačite granicu, što uvijek radite, a na što na Instagramu nikad ne biste pristali?

Radim sve ono što je u skladu s nekim mojim načelima i ono u čemu se ja dobro osjećam. Na instagramu imam nekoliko dugoročnih suradnji, to mi nije primarni posao pa samim time mi je i lakši odabir jer nisam pod pritiskom.

Poznatost i popularnost sa sobom nose i niz kritika i negativnih komentara. Dođe li vam kad da se maknete od svega?

Ne, zbog toga nikako. Kritike su dobre, ali naravno ovdje mislim na one konstruktivne kritike i ovisi od koga dolaze. One me tjeraju da budem još bolja, ukazuju na nešto što možda ne primjećujem.

Kako obuzdavate vlastiti ego?

Mislim da s time nemam problema, prije bih rekla suprotno.

Kako biste opisali trenutačni životni ciklus?

Uh, akcija, akcija, akcija! Nevjerojatna godina, puno neočekivanih poslova, izazova, nema stajanja, nema odmora... Tako da evo, jedva čekam kraj mjeseca da malo odmorim i napokon se naspavam.

Imate li neki intuitivni doživljaj da u ovim godinama ono pravo vrijeme zapravo tek dolazi?

To uvijek govorim, najbolje tek slijedi! (smijeh) I valjda kako to stalno govorim tako i bude. Kako god bude, znam da će dobro biti, pozitivna sam po tom pitanju. Volim raditi i ne bojim se posla. Taj pozitivan stav imam i u privatnom životu. Glavno da je zdravlje dobro, s godinama toga postajem sve više svjesnija.

Na visokom učilištu u Zagrebu završili ste dva studija: menadžment financija te upravljanje ljudskim potencijalima. Vidite li se ikada u PR vodama?

Moje diplome su meni temelj, sigurnost za budućnost. Za sada su na čekanju, ali vjerujem da će doći trenutak kada će mi biti potrebne. To je jedna druga faza u životu koja me tek očekuje, u kojem ću smjeru ići, to ćemo još vidjeti. PR vode su naravno jedna od opcija.

Koji dio vaših snova nije ostvaren, u profesionalnom smislu, što vam još 'pripada'?

Iskreno, dogodile su mi se do sada stvari i poslovi koje nisam sanjala ni u najluđim snovima. Tako da sam sretna i zahvalna na svemu što mi se ostvarilo u televizijskom poslu. Dalje mogu samo raditi na kvaliteti.

  • +3
Jelena Glišić Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov

Često se uz uspješnu karijeru i profesionalnost, piše i komentira vaša vječna pozitiva, mladolikost i super linija. Koje su vaše beauty tajne?

Prije svega mislim da genetika tu ima veliki utjecaj, drugo je tempo života, a treće su blagodati raznih tretmana. Imam stvarno lijepu suradnju s poliklinikom Lohuis Filipovic gdje imam priliku isprobavati nove tretmane, pa sam tako odradila nekoliko tretmana Bodi FX, kao pripremu za ljeto. I kao točka na i bez čega sve ovo prethodno ne vrijedi je vedar duh i optimizam.

Što je za vas ženska ljepota?

Zadovoljna, sretna, ispunjena, realizirana i njegovana žena. To je za mene pojam ženske ljepote, a ta ljepota dolazi uglavnom s godinama.

Što je važno da bi se žena osjećala zadovoljno i ispunjeno?

Za druge ne znam, 100 žena, 100 mišljenja. Za sebe znam da sam sretna i ispunjena kada uspijevam uskladiti poslovni i privatni život. Kada se nakon dobro odrađenog posla nagradim nekim odmorom, odem u prirodu, na tržnicu, skuham nešto fino, odradim trening…

Kako ćete provesti ljeto? Gdje ćete odmarati?

Jedva čekam odmor, dva tjedna ću si uzeti odmak od svega. Bez šminke, frizure, visokih potpetica, negdje gdje je što manje ljudi. Želja mi je samo fino da jedem, spavam i gledam u more naše Jadransko.