Artan Lili

Jedan od najboljih regionalnih bendova objavio prva dva albuma za hrvatsko tržište

20.03.2020 u 22:03

Bionic
Reading

Artan Lili, hrvatskoj publici dobro poznat beogradski noise-pop bend od svog se pojavljivanja ustoličio kao jedno od najzanimljivijih imena regionalne glazbene scene. Njihova prva dva albuma, Artan Lili i New Deal naišli su na sjajne reakcije publike i kritike, a Croatia Records ih po prvi put objavljuje na CD-u

Svojevremeno je Bojan Slačala, spiritus movens benda, drugi studijski album New Deal najavio riječima: 'Novi rock 'n' roll na Balkanu.' Artan Lili su upravo to, a potvrda je stigla u vidu sjajnih singlova Ono što te neće, Profesionalci, Jutro, D.E.P.R.A. i Salonac. Za svoju publiku Artani uvijek imaju neko iznenađenje, a u ovom slučaju to je sjajna bonus pjesma Najgori od svih. Dok se čeka novi datum njihovog najavljenog koncerta u Tvornici kulture nema druge nego uživati u glazbi Artan Lilija, stoji u priopćenju.

Objava prva dva albuma Artan Lilija na CD-u uvod je u objavu trećeg studijskog albuma III koji su predstavili s čak pet pjesama objavljenih u pet dana. S pjesmama Maca, Foliram, Priča, Oud i Pedana Artani su napravili novi iskorak, sukcesivni model koji prakticiraju od svojih početaka ilitiga singl po singl ovaj je put značio i pet novih spotova u pet dana.  Zbog epidemiološke situacije u državi izdanje s prva dva albuma Artan Lilija realizirano u suradnji Croatia Recordsa i PGP RTS-a dostupano je u prodaji isključivo putem webshopa Croatia Recordsa.