šarmantni umjetnik

Janko Popović Volarić pričao o ljubavi: 'Nema tu tajni, sve se zna, samo je pitanje kako pronaći nekoga koga usrećuješ'

14.04.2021 u 13:07

Bionic
Reading

Na malim ekranima, u kinu, na kazališnim daskama Janko Popović Volarić jedan je od naših angažiranijih glumaca. Trenutno se nalazi u priličnom zatišju, a stare predstave igra u manjem obimu nego inače i kaže da čeka neka bolja vremena. U zadnje vrijeme je među ostalim, odradio nekoliko epizoda serije 'Dar Mar', koja se emitira na Novoj TV

'Umjetnost mora podnijeti sva vremena jer je ona imanentna i umjetnicima i njenim 'konzumentima'. Pitanje je samo koliko su sada otežani i posao i egzistencija umjetnika. U trenutnoj situaciji mnoge moje kolege, posebno slobodnjaci, u vrlo kratkom razdoblju su se našli na rubu rubova, a države, kao i inače, zadnje primjećuju baš one kojima je najteže. Ja radim manje i čekam neka bolja vremena za sve nas', ispričao je Janko Popović Volarić za Azru na temu toga kako je biti glumac u doba pandemije i može li umjetnost podnijeti ova vremena.

Kad je riječ o ulogama rekao je da se zna uloviti kako izgovara neke rečenice kao i na snimanju ili probama predstave, ponekad ostane u raspoloženju nekog lika koji sam radio, a da mu se dogodi i da reagira kao lik kojeg glumi u određenim situacijama. 'Ali, mislim da sa sobom trajno ne nosim karakter nekog lika i ne ostajem u suživotu s ulogom nakon završenog projekta. Iako, ponekad mi bude žao opraštati se od nekih uloga', priznaje.

  • +3
Janko Popović Volarić Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Pričao je i o sinu Davidu. 'Kao mali je kratko pokazivao interes za glumu i glumio je mene kao malog u flashbackovima u seriji 'Ponos Ratkajevih', nešto malo smo zajedno bili i u jednoj predstavi prije dvije-tri godine, ali je zaključio da njega gluma ne zanima i ja to apsolutno poštujem. On ima svoj put i, kao što su mene moji roditelji puštali da tražim svoj, tako i ja mislim da nemam pravo petljati se ili mu bilo što nametati. Tu sam uvijek kao potpora u smislu razgovora ili logistike, ali to bi bilo više-manje sve. To je njegov život', ističe glumac.

Imaju prijateljski odnos ali je on, kaže, prije svega otac i autoritet. 'Nas dvojica smo ipak, relativno obični tata i sin bez obzira na malu razliku u godinama. I mislim da tako to mora i biti', naglasio je.

O djevojci Petri Petra Švađumović ne želi govoriti ništa osim da je 'jedna divna žena', a rekao je ponešto o tajni skladnog odnosa.

'Nisam neki znalac o skladnim odnosima, ali znam da tu ima mnogo začina, naprimjer: ljubav, poštovanje, prijateljstvo, briga jedno o drugome, tolerancija. Nema tu tajni, sve se zna, samo je pitanje kako pronaći nekoga koga usrećuješ i taj neko time tebe usrećuje', smatra Janko Popović Volarić. Sebe je opisao kao ne baš jednostavnu osobu. 'Često sam introvertirani samotnjak, ponekad glasni ekstrovert. Preosjetljiv, kritičan i ponekad duhovit', otkrio je.