ISTESAO SE

Jamie Oliver otkrio da je izgubio 12 kilograma bez gladovanja i to uz samo dvije male promjene u prehrani

08.10.2019 u 18:27

Bionic
Reading

Slavni 'goli kuhar' Jamie Oliver otkrio je da je izgubio 12 kilograma i to bez odlaska na rigoroznu dijetu. Oliver je u prehranu uveo dvije jednostavne promjene i uspješno istesao liniju

'Jako brzo sam izgubio 12 kg, a nisam postigao onako svi misle – ne jedući. Jeo sam ponekad i više nego prije' , rekao je 44-godišnji Jamie Oliver u intervjuu za Radio Times.

Goli kuhar je za početak crveno meso zamijenio orašastim plodovima kako bi zadržao optimalan unos proteina i masnoća u organizam.

'Orašasti plodovi su daleko zdravija opcija jer smanjuju mogućnost srčanog udara i to do 50 posto, ponudite ih svakako svojoj djeci', rekao je Oliver.

Orašasti plodovi naime sadrže zdrave masnoće, vlakna i proteine, a to je kombinacija koja će vam pomoći da dulje ostanete siti, a ova zdravim nutrijentima bogata hrana značajno smanjuje i rizik od oboljenja srca i krvnih žila, što su potvrdila brojna istraživanja. Optimalan dnevan doza je šaka orašastih plodova, a ako vam je cilj gubitak kilograma onda je nemojte prekoračivati.

Jamie Oliver u zadnje vrijeme propagira prehranu zasnovanu na biljkama, a nedavno je objavio novu kuharicu 'Veg' koja je posvećena pripremanju jela bez mesa, a koje će, tvrdi on, voljeti i ljubitelji sočnog steaka.

Druga velika promjena koju je unio u svoju prehranu je smanjeni unos alkohola kojeg sad pije samo preko vikenda.

'Prosječan Britanac voli popiti, pa skoro na dnevnoj bazi. Nije na meni da vam govorim što trebate raditi, ali moj režim mi dozvoljava da popijem čašicu samo preko vikenda', kaže Oliver koji je na taj način ograničio unos nepotrebnih kalorija, i to do 400 cal na dan.

Unatoč ovim promjenama, slavni kuhar ističe da nije pobornik drastičnog mijenjanja prehrambenih navika koje uključuju izbacivanje određenih grupa namirnica jer po njegovom mišljenju to može rezultirati neželjenim posljedicama na naše zdravlje.

SREDNJA DOB

Prebacili ste četrdesetu? Ove prehrambene navike svakako morate mijenjati

Pogledaj galeriju