DESET GODINA

Jake Gyllenhaal ispričao kako je upoznao Heatha Ledgera

13.01.2018 u 16:55

Bionic
Reading

Glumci Jake Gyllenhaal i Heath Ledger bili su prijatelji sve do prerane smrti slavnog Australca. Gyllenhaal je nedavno ispričao kako je upoznao Ledgera

Vrlo je malen broj ljudi koji se ne sjeća ili uopće nije vidio slavni poljubac Jakea Gyllenhaala i Heatha Ledgera u filmu 'Brokeback Mountain'. No Gyllenhaal i Ledger nisu bili samo kolege, već i dobri prijatelji.

 

Bliži se desetgodišnjica prerane smrti Heatha Ledgera, pa se mnogi prisjećaju slavnog Australca, među njima i Jake Gyllenhaal.

'Bio sam na audiciji za Moulin Rouge! Baz Luhrmann odabrao je trojicu glumaca – Ewana McGregora, Heatha i mene. Tijekom audicije smo izvodili probe s mnoštvom glumica. Bio je to poprilično dug proces. No, tijekom audicije nisam upoznao Heatha, samo sam čuo za njega. Stalno su nas šetali iz jedne sobe u drugu. Doslovce su me posjeli u jednu sobu, zaključali me i zatim bi uveli Heatha u prostoriju u kojoj sam malo prije bio. Nikad ga nisam vidio', rekao je Jake Gyllenhaal.

Zajednička frustracija neuspješne audicije za 'Moulin Rouge' povezala je dvojicu kolega i to je bio početak njihova prijateljstva.

Nakon uspjeha u filmu 'Brokeback Mountain' Heath Ledger nazvao je Jake Gyllenhaala.

'Hej, imam vijesti za tebe. Baz mi je upravo ponudio ulogu u svom sljedećem filmu. Htio sam samo da znaš – odbio sam ga', nasmijao se tada Heath Ledger.

Jake Gyllenhaal rado se prisjeća svog prijatelja koji je od slučajnog predoziranja lijekovima preminuo 22. siječnja, 2008.

Autor: YouTube