MJUZIKL 'PEPELJUGA'

Jacquesa Houdeka oduševila zločesta Mia Begović

27.02.2017 u 11:44

Bionic
Reading

Mjuzikl 'Pepeljuga' originalno u broadwayskoj produkciji u Zagrebu je u nedjelju navečer u maloj dvorani Doma sportova doživio svoju hrvatsku premijeru. U bajkovitom uprizorenju za sve generacije u režiji Roberta Boškovića uživali su brojni poznati poput Bojane Gregorić Vejzović, Miro Gavran, Ana Maras Harmander, Petra Kurtela, Larisa Lipovac, a Jacques Houdek koji je na premijeru stigao sa suprugom Brigitom i kćeri Sofijom, ispričao nam je svoje dojmove

'Unatoč tehničkim problemima i strujama, jako smo se dobro zabavili. Zapravo su svi odradili lijepu predstavu i glumci i pjevači su to sve sjajno izvukli. Naravno da kad ideš van kazališta postoje izazovi, jer sportska dvorana ima svoje zakonitosti, ali bio je super vibe i ekipa koja je radila mjuzikl je to zamislila i odradila za pohvalu', ispričao nam je Jacques.

Najpoznatiji broadwayski mjuzikl 'Pepeljuga', američkih autora Oscara Hammersteina II. i Richarda Rodgersa, Jacques je pogledao iz prvog reda sa suprugom Brigitom i njihovom kćeri Sofijom. 'Glavni glumci-pjevači Bojan Jambrošić i Kim Verson ugodno su me iznenadili. Osobito Kim koja fenomenalno glumi i pjeva, no nama je najzabavnija bila Mia Begović u ulozi zle maćehe i zločeste Pepeljugine sestre. Genijalne su, digjle su predstavu na savim drugi level', ističe pjevač.

Jacques voli mjuzikle no zbog obaveza ne stigne pogledati sve što se nudi. 'Kad smo vani, primjerice u Londonu, New Yorku uvijek smo hvatali svaku priliku da pogledamo neki od mjuzikala. Kod nas zahvaljujući Komediji i nezavisnim produkcijama imamo sjajnih predstava, no nemam previše prilika za uživanje u njima', kaže Jacques.

Bojana Gregorić Vejzović uživala je s djecom

Osim Kim Verson kao Pepeljuge, Bojana Jambrošića kao princa Christophera te zle maćehe Mia Begović u mjuziklu glume Nera Stipičević kao sestra Joy i Marija Kolb kao sestra Grace. Doris Teur glumi Dobru vilu, Zrinka Kušević kraljicu Constantinu. Taher Sanuri je u ulozi kralja Maximiliana, a Romano Nikolić je Lionel, kraljevski upravitelj.

Nakon premijerne izvedbe u Zagrebu, 'Pepeljuga' će krenuti na dvoransku turneju po Hrvatskoj – u Osijeku, Varaždinu i Poreču, a igrat će se i u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Makedoniji, Crnoj Gori, Albaniji.