ODLAZI U UKRAJINU

Jacques Houdek predstavljat će Hrvatsku na Eurosongu

Jacques Houdek

Jacques Houdek

Izvor: Promo fotografije / Autor: Damjan Fiket

Ma ovogodišnjemu 62. natjecanju za pjesmu Eurovizije u ukrajinskome gradu Kijevu predstavljat će nas Jacques Houdek, odlučilo je programsko vodstvo Hrvatske radiotelevizije. Nakon prošlogodišnjega uspješnog povratka, Hrvatska radiotelevizija ostaje prisutna na toj jedinstvenoj i specifičnoj glazbenoj manifestaciji, a i ove godine ostat ćemo povezani s HRT-ovom sjajnom glazbenom emisijom The Voice – Najljepši glas Hrvatske, stoji u priopćenju

'Programsko vodstvo Hrvatske radiotelevizije izravnim je pozivom za predstavnika Republike Hrvatske na natjecanju za pjesmu Eurovizije odabralo jednoga od mentora iz emisije The Voice – Najljepši glas Hrvatske Jacquesa Houdeka. Drago nam je što će nas predstavljati upravo Jacques Houdek jer je dugogodišnjom suradnjom s Hrvatskom radiotelevizijom te svojom profesionalnošću i iznimnim vokalnim sposobnostima to i zaslužio', izjavio je voditelj HRT-ova tima za natjecanje za pjesmu Eurovizije (ESC) Željko Mesar.

Gledatelji Hrvatske televizije i slušatelji Hrvatskoga radija nastup Jacquesa Houdeka na velikoj eurovizijskoj pozornici moći će pratiti u drugoj polufinalnoj večeri koja će se održati 11. svibnja, a u slučaju ulaska u završnicu natjecanja i dva dana nakon toga, 13. svibnja.

Jacques Houdek ne krije radost i ponos što će predstavljati Republiku Hrvatsku na tome popularnom natjecanju.

'Iznimno sam sretan i zahvaljujem Hrvatskoj radioteleviziji na ukazanome povjerenju. Biti predstavnikom Republike Hrvatske na natjecanju za pjesmu Eurovizije za mene je ogromna čast i zahvalan sam na prilici da glazbom predstavljam svoju domovinu na glazbenoj olimpijadi koju će 62. put pratiti cijela Europa, ali i svijet. Od danas sav svoj umjetnički kapacitet usmjeravam na ovaj vrijedan i opsežan projekt koji za mene, u dosadašnjoj karijeri, predstavlja najveći izazov, ali i odgovornost prema publici i javnosti. Najiskrenije se nadam podršci i pozitivnome ozračju i vjerujem da će to pridonijeti konačnome uspjehu naše Hrvatske! Obećavam da ću dati baš sve od sebe – svoj talent, iskustvo, znanje i ljubav uložit ću u pjesmu koja će nas na najbolji mogući način predstaviti pred stotinama milijuna gledatelja koji prate i podržavaju ovaj najveći televizijski šou', izjavio je Jacques.

'Pjesma neka zasad ostane iznenađenje. U ovomu trenutku recimo da će biti veoma zanimljiva, eurovizična, te po svojoj strukturi i zahtjevnosti specifična i izvedbeno nadasve izazovna. Uvjereni smo da će pobuditi zanimanje', istaknuo je voditelj HRT-ova tima za natjecanje za pjesmu Eurovizije (ESC) Željko Mesar te pozvao obožavatelje Eurovizije da sljedećih dana budu uz HRT-ove programe i mrežnu stranicu putem kojih će uskoro doznati više pojedinosti o autorskome timu te ostalim pojedinostima našega nastupa na ovogodišnjemu natjecanju za pjesmu Eurovizije.

Sve tri eurovizijske večeri moći će se pratiti uživo na Prvome programu Hrvatske televizije, Drugome programu Hrvatskoga radija te s pomoću multimedijske usluge HRTi. Očekuje se da će ovogodišnji spektakl u kijevskoj areni pratiti 11 tisuća gledatelja te više od 200 milijuna televizijskih gledatelja. Ovogodišnje je popularno natjecanje privuklo i rekordan broj zemalja sudionica, a moći će se pratiti nastup predstavnika čak 43 države.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!