nova ikona stila je rođena

Dizajnerica otkrila sve o stilu i modnom ukusu Melanije Trump

26.04.2017 u 21:04

Bionic
Reading

Dizajnerica Alice Roi prvi je puta upoznala Melaniju Trump prije 11 godina kada je za nju dizajnirala trudničku haljinu u vrijeme kada je prva dama nosila sina Barrona. Od tada se američka dizajnerica nekoliko puta brinula za Melanijin izgled u javnosti. Za dvije važne političke dužnosti dizajnerica je osmislila dvije prepoznatljive kreacije o kojima je otkrila sve detalje i sve o stilu i modnom ukusu američke prve dame

Kada bismo morali navesti najuži krug prijatelja i poslovnih suradnika američke prve dame, ime koje bi se našlo na listi svakako je 40-godišnja njujorška dizajnerica Alice Roi.

Poznata dizajnerica čiji dizajni redovito krase stranice Harper's Bazaara, Ellea i brojnih drugih modnih časopisa, Melaniju Trump upoznala je prije 11 godina preko supruga Marca Beckmana koji je pored brojnih drugih modnih brendova svojevremeno zastupao i Melanijinu liniju nakita koja se prodavala na stranici Qvc.

Od tada traje i njihova suradnja, a prva haljina koju je Roi dizajnirala za Melaniju je trudnička haljina u vrijeme kada je prva dama nosila sina Barrona, koji je nedavno proslavio 11. rođendan.

'Družili smo se na nekoliko partyja i ubrzo nakon toga dizajnirala sam za nju haljinu', rekla je Alice Roi za Hollywood Reporter.

Sada kada je Melania postala prva dama, ne sumnjamo kako je Roi na brzom biranju u njezinom telefonu. Roi je osmislila dvije kreacije za dva važna politička događanja na kojima se Melania pojavila kao podrška predsjedniku Donaldu Trumpu, a riječ je o stajlinzima za nacionalnu misnu molitvu 21. siječnja te izlet u Trump rezidenciju Mar-a-Lago u Palm Beachu, na Floridi 17. ožujka.

Visoka pozicija zahtijeva reprezentativan stajling u svakoj prilici, i za neformalna druženja i za šetnju gradom, a tko bi bolje opisao njezin stil od dizajnerice koja najbolje poznaje modni ukus prve dame.

Oduševila tamnoplavim kaputom

'Željela je nešto jednostavno, tamne boje i čistih linija. Moja vizija je bila look 60-ih s debelom, strukturiranom vunom i izbočenim šavovima, najbliže rečeno, kaput tipičan za ljubavnu priču. Složile smo se kako remen na kaputu neće služiti samo za naglašavanje struka, već će mu dati modernu zaglađenost. Stoga smo se odlučile za monokromatski patentni remen. Kada je odjenula kompletan outfit, svi u prostoriju ostali su bez daha. Bio je to potpuno identičan look koji smo obje zamišljale', rekla je Roi.

Dizajnerica je za ovu klasičnu, a modernu kreaciju pobrala same pohvale modnih kritičara i medija, a trenutak kada se Melania pojavila u njezinoj kreaciji, tvrdi, nikada neće zaboraviti.

Jedno od njenih najboljih izdanja

'Melania je sugerirala crveni kaput usklađen s crvenim rukavicama i crvenim remenom. Nijansa koju smo odabrali veoma je osvježavajuća i ženstvena crvena. Kožu koju smo upotrijebili za rukavice i remen je veoma zanimljiva. Iako se odlično slagala s bojom kaputa, nije riječ o istoj nijansi. Ova je crvena u sebi imala malo ružičaste. Zaista je podignula kaput te mu dala elegantniji, dinamičniji izgled', tvrdi slavna dizajnerica.

Ono što je zanimljivo jest da je kaput-haljina imala puno prepravaka. Dizajnerica je u prvotnoj viziji imala u vidu kaput s velikim džepovima i upečatljivom kragnom te je u jednom trenutku podsjećao na kaput za lov. No Melania je smatrala kako bi jednostavniji look bio bolji, a Roi je udovoljila prvoj dami i tvrdi – 'imala je potpuno pravo'.

Vratila kaput-haljinu u modu

'Kaput-haljina je Melanijin omiljeni look. To je klasik, a upravo je ona i zaslužna za njegovo otkriće. Riječ je o ultimativnom statement komadu: kombinacija snažnog kroja i nježna silueta odašilju snažnu poruku', izjavila je Roi pritom vjerojatno misleći na dojam prve dame koji se stajlingom želio postići u očima američke javnosti, a to je dojam snažne i istovremeno nježne žene koju su odabrali za svoju prvu damu.

Gracioznost prije svega

Dizajnerica naglašava kako voli surađivati s Melanijom koja podržava njezine vizije te je osoba s jasnom vizijom o tome što želi nositi.

'Smatram kako je Melania već stekla status modne ikone. U njezinu stilu ne postoji ništa sarkastično, ništa eksperimentalno. Njezin je stil dosljedan i snažan, napredan i istovremeno tradicionalan, no nimalo ne zastario ili prenapadan. Dosljedna je prozračnom, elegantnom i jednostavnom stilu, stilu koji je pomalo iznad svih ostalih. Pretpostavljam da je riječ koja najbolje opisuje njezin stil – graciozan', dodala je Alice Roi.