MALI DUBROVNIK

Između dvanaest najsigurnijih europskih otoka našao se i jedan naš

22.05.2021 u 17:21

Bionic
Reading

Ako ste u potrazi za suncem i sigurnim mjestom za odmor u Europi, postoji niz mjesta koja biste mogli posjetiti već krajem svibnja, piše ugledni časopis Forbes i na popis 12 sigurnih europskih otoka, koji su se uspješno nosili s covid krizom, uvrštava Korčulu

Paralelno s pilot fazom Covid-putovnica, piše Forbes, izrađuje se službeni popis mjesta za odmor koja se smatraju najsigurnijima u Europi, a za sve željne putovanja Europska organizacija najboljih destinacija (EBD) već je pripremila popis 'Najsigurnijih otoka u Europi ovoga ljeta za rajski odmor u kombinaciji sigurnosti i razonode'.

EBD-ov izbor se, između ostalih čimbenika, temelji na malom broju slučajeva COVID-19 tijekom pandemije i u vrijeme objavljivanja klasifikacije, postojanju zdravstvenih povelja koje su uspostavile lokalne službe i priznavanju potvrda o cijepljenju.

Na odabranim otocima ne zahtjeva se karantena za putnike koji imaju negativan test ili su cijepljeni.

  • +4
Korčula Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL

Hrvatska se može pohvaliti sa 78 otoka i 524 otočića koje je Ministarstvo turizma proglasilo sigurnima, a zemlja se priprema pozicionirati kao sigurna destinacija za ljeto 2021. i ističe svoje otoke kao zonu bez Covida, piše Forbes i dodaje kako se na karti objavljenoj na stranici www.safestayincroatia.hr može vidjeti kako su hrvatski otoci tijekom cijele pandemije ostali u zelenoj zoni.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

'Otok Korčula, zbog svojih srednjovjekovnih trgova, crkvi, palača i kuća poznat i kao 'Mali Dubrovnik', šesti je po veličini otok u Hrvatskoj. Poznat je i po gustoj šumi, što ga čini idealnim za osamljeni odmor', prenosi Forbes.

'Iz Vele Luke možete taksijem doći do rajskog otoka Proizda na kojem nećete naći ništa osim prirode, kristalno čistog mora, prekrasnih šuma i malog restorana za lagano osvježenje', hvali naš otok EBD i dodaje: 'PCR test ili brzi antigenski test sve su što vam treba za boravak u Hrvatskoj, a ako vaš boravak traje više od 10 dana, tražit će vas i drugi test'.

Na popisu najsigurnijih europskih otoka osim Korčule su se našli portugalski otoci Madeira, Porto Santo, Corvo i Flores, zatim grčki otoci Antipaksos, Kreta i Krf, kanarski otok La Gomera, španjolski otok Menorca, Malta i Cipar.