omiljena pjevačica

Iza nje je zavidna glazbena karijera i godine posvećene obitelji i vjeri: Naša najveća splitska diva danas slavi okrugli 60. rođendan

16.04.2021 u 18:02

Bionic
Reading

Ovog petka, 16. travnja, jedna od najcjenjenijih glazbenica u regiji čije je pravo ime Dorotea, napunit će 60. godina. U svojoj bogatoj karijeri Doris Dragović je objavila 13 samostalnih studijskih albuma te dva albuma s grupom More. Pjesme su joj pisali najveći hitmejkeri regije, poput Tončija Huljića i Zrinka Tutića, a na eurovizijskoj pozornici pojavila se dvaput. Premda zadnjih godina rijetko izbacije spotove fanove je na svoj rođendan počastila novim, za pjesmu 'Sna'ću se ja', koju potpisuje Ivan Huljić

Glazbena diva se posljednjih godina uvelike posvetila vjeri, a kako navodi Slobodna Dalmacija, i često je se može vidjeti na misama u splitskoj crkvi Gospe od Zdravlja gdje zna čitati ulomke iz Biblije.

Podsjetimo, karijeru je započela osamdesetih godina u grupi More s kojom je snimila dva albuma 'Hajde da se mazimo' i 'Tigrica'. U to se vrijeme pojavila i u dva video spota Zdravka Čolića, za pjesme 'Ti možeš sve' i 'Ruška'. S pjesmom Zrinka Tutića Željo moja' na Eurosongu 1986. godine osvaja jedanaesto mjesto, a nakon objavljivanja istoimenog albuma Splićanka je ubrzo postala jedna od najvećih jugoslavenskih zvijezda. Suradnju s bračnim parom Huljić još potvrdila je status neprikosnovene dive. S njihovom pjesmom 'Marija Magdalena' predstavljala je 1999. godine Hrvatsku na Eurosongu. Od 2000-ih se dozirano pojavljuje u medijima, a aktivniji povratak na scenu bio je 2008. na Splitskom festivalu s pjesmom Ivana Huljića 'Svit ne more znat'.

  • +2
Doris Dragović Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunovic / CROPIX

Doris je od 1990. u braku je s Mariom Budimirom, proslavljenim bivšim vaterpolistom. Vjenčali su se u crkvi Sv. Ante na Poljudu, a na svadbi je bilo više od 130 uzvanika. Svečana večera održana je u jednom od najelitnijih splitskih restorana. U braku su dobili sina Bornu.

Upravo danas, 16. travnja, na njezin okrugli rođendan, premijerno je predstavila novu pjesma 'Sna'ću se ja'. 'Ono što je zanimljivo uz ovu pjesmu jest da je rađena mjesecima i da je meni bila veliki, ogromni izazov, kao rijetko koja pjesma. Imala je nekoliko svojih lica, nekoliko oblika – aranžerski, čak i tekstualno, produkcijski svakako', izjavila je nedavno za Slobodnu Dalmaciju.

Izvor: Društvene mreže