ŽIVOT U WINDSORU

Iz Buckinghamske palače otkrili kakva sudbina čeka kraljičinog omiljenog ponija

11.10.2022 u 12:30

Bionic
Reading

Na Instagram profilu kraljevske obitelji u ponedjeljak je objavljena najnovija fotografija Emme, voljenog kraljičinog ponija, s kojim je pokojna Elizabeta II dijelila sve dobre i loše trenutke

O voljenom konju kraljice Elizabete II i dalje brinu najbolji timaritelji, a da je Emma, crni Fell poni kojeg je kraljica obožavala jahati i u poznaim godinama, itekako dobro, iako joj nedostaje vlasnica, pokazala je fotografija koju je na Instagramu objavila Buckinghamska palača.

'Posljednjih petnaest godina kraljica Elizabeta II redovito je jahala Emmu u dvorcu Windsor, tijekom svojeg privatnog vremena. Emma će i dalje biti jako voljena i njegovana u Royal Mewsu, u Windsori, a njezin mali, predani tim redovito će je vježbati', stoji pored Emmine fotografije.

Mnogi se još uvijek jasno sjećaju scene, koja se većini urezala u pamćenje, sa kraljičinom pogreba. Tijekom procesije u dvorcu Windsor, 19. rujna, Emma je sa svojim timariteljem Terryjem Pendryjem emotivno promatrala povorku, dok je na sebi imala zavezanu kraljičinu maramu.

Kraljičina ljubav prema konjima, kao i korgijima, odavno je bila poznata, a u sedlu je bila i samo tri mjeseca prije smrti, uživajući u laganoj šetnji s voljenom Emmom.

Poni kraljice Elizabete II Izvor: Profimedia / Autor: Andrew Matthews / MirrorPix / Profimedia

Njezino Veličanstvo cijeli je život obožavala konje i konjičke sportove, a prvome je postala vlasnica s navršene četiri godine. Pokojna kraljica jahala je i posjedovala stotine konja tijekom svoje vladavine, ali nekolicina njih na nju je ostavila poseban dojam.