PRIJATELJSKI RAZGOVOR

Ivica Kostelić otkrio dosad nepoznate stvari iz svog privatnog života i karijere

17.12.2019 u 12:56

Bionic
Reading

U domu proslavljenog hrvatskog skijaša i njegove supruga Elin vlada posebno uzbuđenje budući u njihov dom stižu dvije curice. Ivica Kostelić gostovao je u četvrtoj sezoni popularne emisije 'Dudo i prijatelji' na Laudato TV-u gdje je pričao o svojoj obitelji, ali i planovima

Proslavljeni vaterpolist Dubravko Šimenc prošli je vikend na Laudato TV-u u novoj sezoni hvaljene emisije 'Dudo i prijateljii' ugostio najboljeg skijaša svih vremena, Ivicu Kostelića.

'Ivica je bila davna želja u nekom drugom formatu. Do sada smo imali zaista puno zanimljivih gostiju od nekadašnjih sportaša, do mladih nada hrvatskoh sporta, pakaolompijaca, lječnika, nutricionista. To je emisija koja je definitivno nedostajala u medijskom prostoru', rekao je za tportal Dubravko Šimenc.

Ivica Kostelić je na gostovanju u emisiji Dudo i prijatelji' priznao kako nije očekivao trijumf na slalomskoj utrci Svjetskog kupa u Aspenu prije skoro 20 godina kada je pobijedio prvi puta u svojoj karijeri.

'To je bila eksplozija enerije koja se dugo taložila, odnosno dugo je bila 'u lancima' jer sam ja od sezone '98 do 2001. imao tri teže operacije u koljenu i još dvije lakše operacije. Na to nitko nije računao', izjavio je. Njegov otac Ante Kostelić godinama je pisao osobni dnevnik kojeg Ivica ga danas vrlo rado čita. 'On sam jako dobro piše. Njegovi dnevnici nisu samo brojke i slova nego su literalni doživljaj. Čitati njegove dnevnika nikad nije dosadno', ističe. Pričao je o skijalištima i preporučio Dolomite i Colorado dok sa Schladmingom nije oduševljen.

Ivica će u ožujku postati otac dviju djevojčica. Sa starijim 5-godišnjim sinom Ivanom često ide na velike ture trčanja od po 10 kilometara. 'Malo ja njega nosim na ramenima, malo on trči i upravo je to onako kako smo tata i ja radili kad sam ja bio star 4, 5 godina', ispričao je. Govorio je i o svojoj ljubavi prema plesu, ali i glazbi.

'Sjednem se doma u podrum i fino si odsviram i eventualno tu i tamo s prijateljima', otkrio je Ivica koji se nakon završetka aktivne karijere u skijanju posvetio jedrenju. Trenutno se bavi projektom 'Ruta ruma' (Route de Rhum) koji za cilj ima prelazak, odnosno utrkivanje preko Atlantskog oceana, kao samac u klasi 40 što je srednja oceanska klasa za samce ili dvojce. Glavna utrka se svake četiri godine održava', kaže Ivica. Moguće je i da ode na Olimpijske igre u ulozi jedriličara.

Izvor: Društvene mreže