EMOTIVNA IZVEDBA

Ivica Kostelić na svoj se način oprostio od Olivera: Poslušajte njegovu verziju 'Malinkonije'

30.07.2018 u 10:20

Bionic
Reading

Cijela Hrvatska oprašta se od velikog umjetnika Olivera Dragojevića, koji je preminuo u jučerašnjim jutarnjim satima u 71. godini života. Naš najuspješniji skijaš objavio je na društvenim mrežama videosnimku u kojoj svira Oliverovu pjesmu 'Malinkonija' i tako odao počast preminuloj glazbenoj legendi

Brojni glazbenici, glumci, političari, književnici, sportaši ostavljaju dirljive poruke upućene umjetniku kojem iskazuju veliko poštovanje i zahvalnost zbog svega što je učinio na glazbenoj sceni. Posebno emotivan je i Ivica Kostelić.

'Danas nas je napustio čovjek i ostavio nam stotine pjesama nemjerljive vrijednosti. Kroz njegov topli i posebni glas pjevao je sentiment Mediterana koji bi i stijenu rastopio. Na jednu njegovu pjesmu sam posebno slab i ne mogu je nikad odslušati do kraja, a da mi ne krenu suze. Ta je pjesma rekla sve o moru i slobodi što se uopće može reći. Poslije Olivera nikada neće postojati neki drugi Oliver', poručio je skijaš pored videosnimke.

Kostelić je zapjevao pjesmu 'Malinkonija', po kojoj je nazvan drugi album Olivera Dragojevića, objavljen 1977. godine. Napisao ju je preminuli skladatelj Zdenko Runjić. Skijaševu izvedbu Oliverove uspješnice lajkalo je skoro šest tisuća oduševljenih pratitelja.

  • +7
Ivica Kostelić Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo / CROPIX