FINALE SVE BLIŽE

Ivana namjerno pogriješila i ispala iz 'Masterchefa'

20.12.2012 u 10:22

Bionic
Reading

Ivana Čuljak odlučila je žiriju 'Masterchefa' servirati tri riblje komponente na jednom tanjuru umjesto četiri komponente na dva tanjura. To je, kaže, napravila namjerno i ispala iz natjecanja

Radovan je kandidatima pokazao što će kuhati. Zadatak im je bio napraviti more na tanjuru. Na raspolaganje su dobili puno raznovrsne ribe. Na svakom su tanjuru morale biti tri komponente, a kako će ih posložiti, kandidati su mogli sami birati. Nikola je prvi izašao iz smočnice sa svim potrebnim sastojcima i izabrao arbuna. Imao je ideju što želi kuhati. Radovanu je bilo čudno što nitko od kandidata nije izabrao hobotnicu za svoj tanjur, prenosi 24sata

'Hobotnica je tu bila postavljena samo da se vidi tko ima hrabrosti', komentirao je Marko Palfi. Mate je kandidatima rekao da lešo riba s krumpirom i blitvom ne dolazi u obzir u 13. tjednu jer je to prejednostavno jelo.

Ivana nije imala mašte ni volje

Ivana je cijelo vrijeme pričala kako se gubi, kako nema ideje niti mašte za današnje jelo. Rekla je da nije očekivala da će morati biti kreativna. Nikola je rekao da će mu sat i pol biti 'na knap' dovoljno vremena za dvije ribe koje je izabrao. Petra je pak izabrala tri razne ribe.

'Ovo je za nju bio praznik budući da voli morske specijalitete više od svega drugog', komentirao je Palfi Petrin izbor. Petra je kuhala svoju verziju brudeta.
Ivana se udubila u filetiranje ribe i zbog toga joj se umak previše reducirao i odlučila je napraviti drugi. Petra je bila zadovoljna svojim kuhanjem isto kao i Nikola. Žiriju se svidio miris Petrina brudeta, Radovan je bio posebno zadovoljan.

Nikolin tekući pire

'Nikola je napravio veliku grešku s krumpirom, raskuhao ga je previše i nije ga dobro ocijedio pa je bio vodenast i onda ga je još miješao štapnim mikserom. Na kraju je dobio ne pire nego pastu neku, ljepilo', komentirao je Palfi Nikolin krumpir. Nikola je ipak mislio da ima tanjur kojim bi mogao proći dalje iako mu je pire bio tekući.


'Ribu si pripremio dosta dobro, možda si je mogao i jače ispeći. Tanjur nije genijalan, ali je svakako osebujan', rekao je Radovan Nikoli. Dino mu je rekao da je uvjeren da može skuhati puno bolje.

Petrin brudet Radovanu se svidio. Rekao joj je da joj je ideja dobra i hrabra, ali sve što je stavila na tanjur imalo mu je isti okus.

'Puno si rada investirala u tanjur, ali da ne znam koliko si to radila, iz ovog tanjura to ne bih mogao iščitati', rekao je Dino, a Mate se složio s njim. Petra je rekla da će se i dalje truditi.

'Danas ću zasluženo biti najgora i lijepo idem doma, i to je to', rekla je Ivana prije nego je žiriju nosila svoja dva tanjura. Radovan ju je opomenuo jer je na dva tanjura poslužila četiri komponente umjesto tri komponente na jednom tanjuru. Nakon razmišljanja, žiri je odlučio da upravo Ivana ispada.