veselo i napeto

Presudio im novi val: Show 'Zvijezde pjevaju' napustili Damir Smrtić i Ivana Kindl

31.10.2020 u 20:42

Bionic
Reading

Samo pet parova je ostalo u natjecanju, nakon prošlotjednog ispadanja Borisa Svrtana i Lee Mijatović. Nakon prošlotjedne izvedbe pjesme grupe Fantomi, ovog vikenda novinara, urednika i njegovu mentoricu je dopalo da otvore emisiju pjesmom Haustor 'Uzalud pitaš'. No nisu impresionirali žiri pa su zbog novog vala napustili show

Danijeli Martinović se nije svidjela večerašnja izvedba Ivane Kindl i Damira Smrtića. 'Malo ste se kacali', ustvrdila je članica žirija i dodala je da je odabir pjesme bio dobar te da su Damiru dijelovi (polu)recitala savršeno pristajali, ali i kako se više ne mogu tolerirati falš tonovi kojih je, pak, bilo poprilično. Mirela Priselac Remi je priznala kako je Damir Smrtić bio njezina svijetla točka ove sezone, a Jurica Pađen je komentirao kako nisu izazvali nikakvu emociju kod njega. Marku Tolji je njihova interpretacija zvučala imala je navijački prizvuk.

Drugi par koji je nastupio bili su Dora Fišter i Bojan Jambrošić funk hitom 'Ain't no body'. 'Nije me uzbudilo! Prilično sam ostao ravnodušan', izjavio je Jurica Pađen. Naglasio je kako je riječ o pjesmi virtuozne Chake Khan te da bi bilo primjerenije uzeti pjesmu nekoga koga se može lakše interpretirati. Danijela Martinović se nije složila s njim. Njoj je ovo bio dosad najbolji izbor pjesme koju je Dora otpjevala sa svojim mentorom.

'Bila si samouvjerena, jednostavno mi se svidio tvoj gard i prije svega mi se svidjela ta tvoja boja glasa koju nisam očekivala, istaknula je spomenuvši i kako joj, uz cjelokupnu dobru sliku i personality, ne smeta pokoji proklizani ton', istaknula je splitska pjevačica.

Sljedeću izvedbu imali su Ivan Šarić i Lara Antić.

'Za dvoje Dalmatinaca, ja mislim da je ovo jako hrabro bilo, rekao je Tolja nakon što je par otpjevao baladu 'Ostala si uvijek ista'. Iako je dodao kako zna da će Šarić uvijek dobro pjevati, u nekim mu se trenucima učinilo da se ipak previše trudio. 'Najsličnije s Mišom Kovačem u ovoj izvedbi bili su tvoji brkovi' dometnuo je Jurica. Za njega je Mišo, kazao je, poseban svijet te ima jednu emociju koju nije osjetio ni kod koga tko je pjevao njegove pjesme. Danijela je otkrila kako je sa 16 godina pjevala back vokale na Mišinoj turneji.

S pop pjesmom 'Don't Go Breaking My Heart' Eltona Johna i Kiki Dee, na pozornici su se zatim našli Arija Rizvić i Marko Kutlić. Danijela je pohvalila vidljiv Arijin napredak. Rekla je da ih je bilo lijepo gledati kao cjelinu te da su se sjajno nadopunjavali. U nekim dijelovima pjesme otkrila je i specifičnu boju Arijina glasa, koju bi definitivno njegovala i brusila. - E, ovaj nastup je bio pravi bombončić! Baš ste bili odlični!, izjavila je Remi, a usput kao kritiku spominjući refrene čiji su počeci bili dosta grlati. Ipak, to joj je bila općenito najbolja izvedba para, ali i najbolji nastup dotad u emisiji. Tolja je ustvrdio da u cijeloj pjesmi nije bio nijedan dvoglas, iako je za njega bilo puno prostora. Zbroj ocjena zvjezdanog žirija bio je večeras najveći - 35.

S rock pjesmom 'Are You Gonna Be My Girl' grupe Jet posljednji nastup u 5. emisiji imali su Marko Petrić i Gina Victoria Damjanović. Remi je rekla da je Marko ispadao iz ritma te da se derao na refrenu, ali i kako je scenske akrobacije odradio fenomenalno. S problematičnim ritmom složio se i Tolja usput pohvalivši Markovu energičnost. Uz primjetne ritmičke lapsuse, par ga je, naglasio je Jurica, uspio odvesti u neki zadimljeni klub u SoHo u New Yorku.

U show programu emisije je nastupila Danijela Martinović i izvela jedan od svojih najvećih hitova, pjesmu s kojom je Hrvatskoj donijela jedno od najboljih mjesta u povijesti sudjelovanja na Eurosongu 'Neka mi ne svane'. A onda je došao i 'trenutak istine'. Naime, bodovima dobivenim sudačkim ocjenama za svaku izvedbu pridodali su se i oni dobiveni na temelju ocjena publike. Najmanje bodova dobili su Damir i Ivana. Televizijski gledatelji svog pobjednika emisije mogu odabrati na društvenim mrežama: Facebooku i Instagramu.

  • +54
Zvijezde pjevaju (5. emisija) Izvor: Promo fotografije / Autor: Dario Njavro za HRT