DO POSLJEDNJEG ZBORA

Ivana Jelinčić i Izvor oduševili, Lipe ispale

21.04.2012 u 21:14

Bionic
Reading

U šestoj emisiji 'Do posljednjeg zbora' sudjelovao je i predsjednik republike, ali i glazbenik, Ivo Josipović koji je pratio nastupe preostalih pet zborova koji su se borili za ulazak u polufinale

Šestu emisiju 'Do posljednjeg zbora' otvorio je Gibonnijev miks mjesama 'Dobri ljudi' i 'Oprosti' u izvedbi pet natjecateljskih zborova osvojivši ovacije publike. Ove subote borba je bila između vokalnog ansambla 'Lipe' iz Siska, Zbora župe sv. Josipa 'Izvor', Akademskog zbora Filozofskog fakulteta 'Concordia discors' iz Zagreba, pjevačkog zbora mladih 'Josip Kaplan' iz Rijeke te zbora 'Ad Libitum' iz Našica.

Led je probio zbor 'Josip Kaplan' igravši na sigurno s Michael Jacksonom, a kao as u rukavu bila im je koreografija. 'Izvanredno. Znam koliko je teško plesati i pjevati, bravo', kratka je bila Sanja Doležal, a Vladimir Kranjčević se složio:'Uvijek hvalim ovaj zbor. Teško je ovu vrstu glazbe uklopiti u zborsko pjevanje', rekao je.

Lipe su izvele folklornu pjesmu 'Joj mamek, mamica' i odlučili se pokazati u svjetlu kraja iz kojeg dolaze. 'Išle su na sigurno uz moderniju matricu. Navijača imate, osvojili ste naša srca', rekla je Sanja. 'Došli ste na svoj teren, po tome ćete biti prepoznatljivi i to cijenim kod vas', rekao je Kranjčević.

Na izboru skladbe Johnnyja Casha, Barbara je čestitala Ivani Jelinčić koja vodi zbor Izvor. Za Izvor je izbor pao na country, a koreografija je bila u skladu s pjesmom.'Za izvor uvijek imam samo lijepe riječi. Pokret, ritam, čistoća intonacije. Solist je sjajan', rekao je Kranjčević, a Sanja je dodala samo:' Izvanredno, vrhunski'.

Ad libitum je izveo 'Neka te odvede' Tonyja Cetinskog. 'Posebno bih pohvalio dečke. Odlično ste pjevali', zadovoljan je bio Krešo Dolenčić. Sanja je priznala kako do sada nije čula tu pjesmu, ali se složila kako je vrlo teška za izvedbu.

Concordia discors odlučili su se na obradu jednog velikog svjetskog hita 'Baby, it's cold outside', i izazvali delirij u studiju. Vesela, ljubavna i mladenačka koreografija im je svakako bila adut. 'Ovo je fenomenalno, ovo je bio vrhunac večeri', rekla je Sanja.

Zborovima se tijekom emisije obratio i predsjednik Ivo Josipović koji je iz publike pratio natjecanje. 'I sam sam bio zboraš i znam koliko je to veliko zadovoljstvo. Bili ste sjani, čestitam', rekao je.

Zahvaljujući glasovima publike zeleno svjetlo za drugu subotu dobili su 'Izvor', 'Concordia discors' i 'Josip Kaplan'. U pripitavanju su se borile 'Lipe' koje su ponovno u svom stilu izvele 'Oj djevojko ružo moja', i zbor 'Ad libitum' koji je izveo 'Let the sunshine', što im je omogućilo odlazak u iduću emisiju.

Krešo je bio kratak:'Moj izbor je Ad libitum, ali čestitam Lipama na trudu'. Sanja je bila vrlo duhovita:'Iako mudre žene kažu kako je mlađe slađe, ja biram Lipe'.
No, posljedni član žirija ipak se pridružio Kreši Dolenčiću.