ÖZCAN DENIZ I ASLI ENVER

'Istanbulska nevjesta': Ovo je novi omiljeni ljubavni par turskih sapunica

26.01.2018 u 07:00

Bionic
Reading

Odnedavno se na Novoj TV prikazuje serija snimana prema istinitom događaju. U 'Istanbulskoj nevjesti', koja je vrlo brzo osvojila hrvatske gledatelje, glavne uloge tumače Özcan Deniz, poznat hrvatskoj publici po ulogama u serijama 'Sudbina' i 'Crna ruža', te zvijezda serije 'Ponovno rođen' - Aslı Enver. Par turskih glumaca već je osvojio domaću publiku

Özcan Deniz u 'Istanbulskoj nevjesti' igra Faruka Borana, bogatog nasljednika koji dovodi kući svoju odabranicu, skromnu Sureju (Aslı Enver) koja se zbog njega odrekla glazbene karijere u Istanbulu. U njegovoj obitelji (jednoj od najstarijih i najbogatijih plemićkih u Turskoj) dočekaju je dominantna majka Esma te Farukova braća. Njihova ljubav, koja prkosi običajima sredina iz kojih potječu, podleći će brojnim iskušenjima, sve dok istanbulska nevjesta ne bude potpuno rastrgana između tradicije i modernog svijeta...  

  • +10
Istanbulska nevjesta Izvor: Promo fotografije / Autor: Nova TV promo

Aslı Enver je rođena u Londonu, a u Tursku je došla kao 12-godišnjakinja. Iako joj je bilo teško učiti turski jezik, savladala ga je nakon dvije godine. Upisala je studij glume i ostvarila svoj san. Danas 33-godišnja glumica zaigrala je u desetak sapunica. Inače pati od disleksije pa teško čita scenarije.  

'Kad sam bila mlađa, mislila sam da je to kraj svijeta: da zbog disleksije i teškoća koje su s njom povezane neću imati prijatelje, da neću biti uspješna u poslu, a o dečkima tada nisam ni razmišljala. Naravno, kako sam odrastala i educirala se, tako se mijenjalo i moje mišljenje. Danas na disleksiju ne gledam kao na veliki životni problem', izjavila je. Scenarije uči podcrtavajući svaku riječ, što joj oduzima puno vremena. Treba joj do pet sati kako bi naučila nekoliko scena, dok njezini kolege istu količinu teksta savladaju za sat.

Među ostalim ostvarila je ulogu u filmu ‘Brate moj’. Radeći na njemu, sprijateljila se s Burakom Özçivitom, domaćoj publici poznatijim po ulozi ratnika Bali-bega u seriji ‘Sulejman Veličanstveni’, ali i zaljubila se u 37-godišnjeg glazbenika Murata Boza. Godine 2015. razvela se od glumca i manekena Birkana Sokullua. Aslı u slobodno vrijeme, kao i njezin partner, volontira u skloništu za napuštene životinje.

Na društvenoj mreži prati je četiri milijuna ljudi, a s pratiteljima nerijetko dijeli fotografije iz privatnog života, kao i sa snimanja.

A post shared by Asli Enver (@aslienver) on

Aslı Enver Izvor: Promo fotografije / Autor: Picasa

Jedan od najplaćenijih i najtraženijih glumaca u Turskoj rođen je na istoku te zemlje u siromašnoj obitelji s petero djece. S devet godina počeo je nastupati s raznim orkestrima i zaradom uzdržavao obitelj. Sa 17 godina Özcan Deniz pobijedio je na glazbenom festivalu te se preselio u Istanbul, a potom u Njemačku, gdje je nastupao na svadbama i u noćnim klubovima. Do sada je objavio 11 albuma, od kojih je posljednji snimio 2012. godine, nakon čega se odlučio posvetiti glumačkoj i redateljskoj karijeri. Za slavu se skinuo potpuno gol jer se nije smatrao dovoljno dobrim glumcem koji će gledatelje osvojiti talentom. Upravo zbog obnažene scene postao je jedan od najpoželjnijih muškaraca. Vrata sapunica otvorila mu je uloga Serhata u povijesnoj seriji ‘Bilo jednom u Otomanskom Carstvu’ koja prati priče iz vremena vladavine sultana Ahmeda III. 

Osim glume, 44-godišnji Özcan je uspješni glazbenik koji je u 20-godišnjoj glazbenoj karijeri objavio 11 albuma, autor je glazbe za nekoliko filmova, a velika mu je strast u posljednje vrijeme i režija te pisanje scenarija. Glazba mu je, poručuje, i dalje vrlo važna. 'Govore da sam zaboravio na glazbu i to me dosta pogađa. Glazba je moj svijet, ona je nešto što me čini kakvim jesam i koju živim u punoj brzini.' 

Markantni zavodnik s djevojkom Feyzom Aktan iščekuje rođenje prvog djeteta.

'Prva ljubav bila mi je plesačica koja je radila u noćnom klubu. Za njezino ime se saznalo puno godina nakon što se sve dogodilo i počele su besmislene priče oko svega. To se povlačilo po novinama. Zgadila su mi se sjećanja koja su mi dotada bila lijepa. U odnosima sa ženama tipični sam horoskopski Bik. Dodir mi je jako važan. Mogu održavati vezu na daljinu, ali trenutak u kojem se ostvari ta ljubavna kemija između mene i neke osobe nezamisliva je ljubavna moć', kaže Özcan koji iza sebe ima desetogodišnji brak s glumicom Handan Deniz. Nakon rastave, priznao je, dugo je uživao u avanturama za jednu noć.

Iradesi ortak,kendi halinde bi hayat...

A post shared by Özcan Deniz (@ozcandeniz) on

Özcan Deniz Izvor: Promo fotografije / Autor: Picasa