turski zavodnik

Ismail Demirci, koji tumači ulogu preljubnika Murata u seriji 'Izdaja': 'Osobu koju jako cijenim otjerao sam od sebe'

19.01.2023 u 06:35

Bionic
Reading

Jedan je od najvećih turskih glumačkih zvijezda i utjelovio je preljubnika Murata u napetoj seriji koju gledatelji odnedavno mogu pratiti na Novoj TV. Premda je markantni Turčin studirao računalno programiranje, u srcu mu je bila gluma. S 23 godine počeo ju je studirati i njome se profesionalno baviti

Ismail Demirci svojim likom u seriji 'Izdaja' privlači dosta pažnje te iznenađuje publiku imidžom lukavog prevaranta koji vara svoju ženu. Naoko je dobar suprug i otac, uspješan poslovni čovjek i odličan šef. Ekonomski ovisi o obiteljskoj tvrtki svoje supruge Neslihan (Hatice Şendil), a sve se mijenja kad se spetlja s Damlom, mladom umjetnicom.

Demirci je rođen 13. studenog 1984. u Ankari. Njegova obitelj, koja je emigrirala iz Bugarske, turskog je podrijetla. Diplomirao je glumu na Sveučilištu Anadolu. U braku je s glumicom Hande Soral od 2017. godine. Na televiziji je debitirao 2010. godine ulogom u seriji 'Türkan', a karijeru je nastavio pojavljivanjem u brojnim serijama.

Kako vam je gluma ušla u krv?

Završio sam studij računalnog programiranja na sveučilištu u Gazi. Našao sam se u situaciji u kojoj sam radio u internetskom kafiću, čak sam brisao prašinu s monitora. Radio sam posao koji nisam volio kako bih zadovoljio obitelj. Gluma je pak krenula s laži da se pripremam za konzervatorij, a izgovorio sam je teti koja se ljutila na mene jer sam cijele dane sjedio za računalom. Na kraju sam se zaista počeo pripremati za konzervatorij. U prvom sam pokušaju uspio upisati Državni konzervatorij na sveučilištu Anadolu u Eskisehiru. Zapravo se trudim iskreno raditi svoj hobi kao posao.

Kao glumac ste se dobro probili. Slažete li se?

Scenaristi vrlo dobro znaju što mogu, a što ne mogu odglumiti. Zbog toga sam istodobno opušten i na iglama. Jer ja ne igram i ne prihvaćam likove koji su mi slični.

Dosta se serija počelo emitirati, dosta ih je ukinuto za vrijeme pandemije. Je li se to dogodilo i vama? Što ste radili, od čega ste živjeli?

Nisam se uzrujavao, rekao bih da je nova runda nova sreća. Zahvalan sam svojim menadžerima Neslihan Uzer i Japraku Bajraktaru. Oni mi u takvim periodima pružaju veliku materijalnu i duhovnu potporu. Sjajni su ljudi i zaista puno drukčiji od percepcije 'menadžera vukova' koja vlada na tržištu. U smislu životne filozofije, smatram da je sve onako kako treba biti i da dolazi od Boga. Što god da dođe, On zna što je ispravno, u njegovim sam rukama. Hvala mu.

A sada recite nešto o sebi. Tko je Ismail?

To je vrlo teško pitanje i mislim da čovjek ne bi trebao govoriti o sebi. Poznavati ljude znači promatrati ih. Naprimjer, prosjaka kojem ću dati novac prepoznajem po iskrenosti u očima. Iskrenost prodire iz očiju, vidi se. Iz svog sam života izbacio puno neiskrenih ljudi. I ne sviđa mi se izvještačenost u svakodnevnom životu glumaca.

Na što ste ljubomorni?

Kad bi cura s kojom sam u vezi bila bliska s nekim drugim muškarcem kao sa mnom, bio bih jako ljubomoran.

Želite li uvijek biti pred očima javnosti?

Sviđa mi se što me vole, naravno, ne mogu lagati. Nikada ne odbijam nekoga tko želi autogram ili fotografiju jer mi zarađujemo novac i postojimo zahvaljujući tim ljudima. No ima i onih koji mi se bacaju na stol dok sjedim s prijateljem kojeg godinama nisam vidio, a to ne želim. Ako uspijemo postići ravnotežu, svi mogu živjeti u ljubavi.

Postoji li nešto što si ne možete oprostiti?

Da, ali ne mogu vam reći. Osobu koju jako cijenim otjerao sam od sebe.

Možete li se iskupiti?

Ne mogu. Trudio sam se, ali nije uspjelo.

Kakvi ste u kućnoj atmosferi?

Ne znam kako ćete ovo napisati, ali moja mama kaže da mi stražnjica nikad nije uspravna. Kod kuće ili ležim ili sam na nogama. Čak i sada imam potrebu ispružiti se.