FANOVI IH NE MOGU DOČEKATI

Iron Maiden u Zagrebu: Nikad bolje ozvučenje, vizualna ekstravaganza i set lista puna iznenađenja

29.05.2018 u 18:06

Bionic
Reading

Britanski kraljevi svjetske heavy metal scene, Iron Maiden službeno su krenuli na novu turneju. Legacy Of The Beast otvorena je u velikom stilu, u subou 26. svibnja u Tallinnu. U nizu arena i festivalskih nastupa, Legacy Of The Beast 24. srpnja 2018. ugostit će i Arena Zagreb

Prošle subote, u Estoniji je koncertu Maidenovaca prisustvovalo 10 i pol tisuća ljudi svih generacija. Uz dosad neviđeno visoku razinu scenske produkcije i senzacionalno unaprjeđenje zvuka, uspjeli su publici – vjernim starim fanovima i onima koji to tek postaju – prirediti doživljaj za pamćenje. Baš kao što su i najavljivali, Saku Suurhall arenu pretvorili su u svoje igralište i platformu za ispreplitanje nekoliko različitih glazbenih svjetova. Set listu punu iznenađenja popratili su nizom vizualno uzbudljivih događanja na sceni, među kojima su dah oduzimali vatreni topovi, impresivno realistični crkveni vitraji i lebdeća replika ratnog aviona, navodi se u najavi.

Koncept svjetske turneje Legacy Of The Beast inspiriran Maidenovom istoimenom mobilnom igrom i stripom, temeljen je oko naslijeđa imena Legacy Of The Beast, a njihov menadžer Rod Smallwood naglasio je kako se radi o vrlo posebnom, dosad neviđenom showu. Tvrdi kako im je tematika ove History/Hits turneje dala prostora da budu kreativni i dobro se zabave planirajući je, a na pozornice diljem svijeta donesu šaroliku mješavinu novih i starih hitova uz mnoštvo iznenađenja za oko i uho.

  • +18
Koncert Iron Maidena u Zagrebu Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Posebni gost i predgrupa Iron Maidena u Estoniji bio je američki metalcore sastav Killswitch Engage, a u na koncertu u Hrvatskoj tu čast ima američki bend Tremonti. Mark Tremonti, pjevač i gitarist s kojim grupa dijeli ime, proslavio se kao gitarist američkog rock benda Creed te kao vodeći gitarist grupe Alter Bridge, a uz njega danas sviraju gitarist Eric Friedman i bubnjar Garrett Whitlock, dok je dio sastava jedno vrijeme činio i glasoviti basist Wolfgang Van Halen.

Ova heavy metal struja iz Orlanda na Floridi donosi nam glazbeno-žanrovski koktel trash metala, speed metala, alternative metala, hard rocka i post-grungea. Napalm Records ovog će lipnja objaviti njihov novi album naslovljen A Dying Machine, a za žestoku svirku Maidenovaca publiku će zagrijavati aperitiv play listom vlastitih hitova poput Waste Your Time, Another Heart, All I Was, Cauterize i The Things I’ve Seen.