u areni zagreb

Povratak heavy metal legendi: Iron Maiden u Zagrebu

13.11.2017 u 15:18

Bionic
Reading

Nakon iznimno uspješne globalne turneje 2016./2017., u sklopu promocije njihovog 16. studijskog albuma 'The Book of Souls', bend Iron Maiden ponovno kreće na put u 2018., s nizom arena i festivalskih nastupa u Europi, otvaranjem svjetske turneje 'Legacy of The Beast' u Tallinnu u Estoniji 26. svibnja, a s planiranim završetkom u O2 Areni u Londonu 10. kolovoza. U Zagreb stižu 24. srpnja 2018.

Potpun raspored europske turneje može se pogledati na ironmaiden.com, a očekuje se da će se nastaviti u 2019.

Koncept svjetske turneje 'Legacy Of The Beast' inspiriran je Maidenovom istoimenom mobilnom igrom i stripom, a pozornica i scenografija uključivat će niz različitih, ali međusobno povezanih svjetova, koji će popratiti set listu velikog izbora materijala iz osamdesetih godina i pregršt iznenađenja s kasnijih albuma u svrhu postizanja raznolikosti, stoji u priopćenju.

Menadžer Maidena Rod Smallwood pobliže objašnjava:

'Kao što naši fanovi znaju, pratimo određeni ciklus turneja otkad su se Bruce i Adrian ponovno pridružili Maidenu na početku tisućljeća, izmjenjujući turneje na kojima sviramo glazbu s novih albuma s turnejama 'History/Hits'. Uživamo raditi na ovaj način iz mnogo razloga, među ostalim i zato što bend ima priliku svirati kako novi materijal tako i starije hitove, za koje znamo da ih obožavatelji žele čuti.

Temu ove turneje 'History/Hits' odlučili smo temeljiti oko naslijeđa imena 'Legacy Of The Beast', što savršeno služi svrsi dajući nam prostora da budemo kreativni i dobro se zabavimo, posebno s Eddiejem! Trenutno ne želim odati previše, ali radimo na nekoliko različitih scenografskih setova, sve u skladu s tradicijom Maidena, pa se nadamo našim fanovima priuštiti fantastičan doživljaj kada dođu vidjeti ovaj vrlo poseban show.'

  • +4
Iron Maiden Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Prodaja ulaznica za većinu koncerata kreće u prodaju u petak 24. studenog. Kao uvijek, postojat će ekskluzivna pretprodaja za članove Fan cluba, s početkom u ponedjeljak 20. studenog.