prijateljstvo od srednje škole

Ima neka tajna veza: Znate li kako je O. J. Simpson povezan s Kardashianima i Kris Jenner?

11.04.2024 u 20:20

Bionic
Reading

Bivši velikan NFL-a (Nacionalna liga američkog nogometa) široj javnosti najpoznatiji po suđenju za ubojstvo bivše supruge i najboljeg prijatelja, preminuo je sa 76 godina nakon duge borbe s rakom prostate. Godine 1995. našao se u svim svjetskim medijima kao glavni akter jednog od najpoznatijih i najpraćenijih suđenja u povijesti SAD-a

Kad su 12. lipnja 1994. Nicole Brown Simpson i Ron Goldman pronađeni nasmrt izbodeni, a Nicole je 1989. godine O. J. Simpsona optužila za obiteljsko nasilje, sumnja je odmah pala na zvijezdu NFL-a.

Odvjetnik koji je ga je branio bio je Robert Kardashian, otac reality zvijezda Kim i Kourtney Kardashian. Obitelj Kardashian ima dugu povijest s O.J. Simpsonom, a započela je puno prije njegovog suđenja za dvostruko ubojstvo.

Simpson i Kardashian su postali najbolji prijatelji nakon što su se upoznali na koledžu. Kroz brak, bivša Robertova supruga Kris Jenner, također je postala jedna od OJ-evih 'najboljih prijateljica' kao i najbolja prijateljica njegove tadašnje žene, Nicole Brown Simpson. Simpson je bio kum na vjenčanju Roberta i Kris. Ta veza ipak nije trajala zauvijek - barem ne za Kris Jenner. Kada je OJ optužen za ubojstvo Nicole i prijatelja Ronalda Goldmana, Jenner je stala na stranu svoje preminule prijateljice. U međuvremenu, njezin suprug Robert je nastavio je zastupati Simpsona u njegovom suđenju.

'Neposredno prije početka suđenja, Robert je sjeo i rukom nam ispisao pismo i samo rekao: 'Gledajte, znam da se ne slažete s onim što se ovdje događa, ali ovo je ono što moram učiniti za svog prijatelja', prisjetila se Jenner dok se pojavljivala u epizodi Dr. Phila iz 2009. godine. 'Vjerovao je u ono što radi i tražio je od nas podršku', rekla je.

Suđenje za ubojstvo naizgled je podijelilo obitelj Kardashian-Jenner, a Jenner je čak sjedila s Nicoleine strane sudnice. Kim Kardashian, koja sada nastavlja vlastitu odvjetničku karijeru, prisjetila se da je stala na očevu stranu tijekom suđenja, dok je mama Jenner u svojim memoarima iz 2011. napisala da joj je Nicole detaljno opisala godine fizičkog zlostavljanja od strane O.J.-a kako bi mogla djelovati kao 'svjedok' ako zatreba u budućnosti.

Uvijek smo mislili da je moj tata najpametnija osoba na svijetu, a on je stvarno vjerovao u svog prijatelja', rekla je Kim za Rolling Stone 2015. Veza između obitelji Kardashian i O.J.-a prekinuta je nakon suđenja i smrti Roberta no njihova imena ostala su isprepletena u medijima. Jenner je prethodno odbacila glasine da je imala aferu s O.J.-em. Neke glasine su išle toliko daleko da su tvrdile da je on pravi otac Khloe Kardashian.

Izvor: Društvene mreže