ANTUN ALEKSA

IDEM izbacio ‘Barem 500’, šesti singl s albuma ‘POYY’

02.04.2024 u 15:14

Bionic
Reading

Šesti i posljednji singl skinut s IDEM-ovog hvaljenog i nagrađivanog albuma ‘POYY’ je pjesma ‘Barem 500’, koja je dobila i svoj videospot

Ekipa IDEM TV-a izašla je na ulice grada Zagreba ususret izborima kako bi postavili važna pitanja: di su pive, di je vutra i zašto je ovdje živjeti tako teško. Rezultati su očajni’ – stoji u opisu novog videa snimljenog proteklih tjedana. Režiju i montažu, kao i za sve spotove s ‘POYY’-a potpisuje Pavle Kocanjer, kostime Ira Rumora, miks i master Dominik Kisić, dok je autor teksta i glazbe sam IDEM.

IDEM - Barem 500 Izvor: Društvene mreže

‘Barem 500’ šesti je single s albuma ‘POYY’ objavljenog 28. svibnja 2023. u suradnji diskografskih kuća JeboTon, Mudri Brk i Nasty Cut Records. ‘Bedroom indie diy post pop punk smeće’ kako mu tepaju jedno je od najboljih ne samo domaćih nego i regionalnih izdanja prošle godine, a IDEM-u je donio tri Rock&OFF nagrade (Album godine, izvođač godine i Veliki prasak) te Porinovo priznanje kao najbolji Novi izvođač godine. Posljednji u nizu pohvala na račun IDEM-a stigla je prošlog tjedna kad je objavljeno da je uvršten u ‘100 ARTISTS TO WATCH’ glazbene nagrade IMPALA.

Uz singl ‘Barem 500’ IDEM će 19. travnja nastupiti na 71. Zagrebačkom festivalu s pjesmom ‘TI X JA’.