RASTANAK S BONDOM

Ibrica Jusić odlučio da će tugu za svojim posljednjim suputnikom najbolje pregrmjeti - novim prijateljem

16.04.2020 u 09:35

Bionic
Reading

Mnogi smatraju da je nakon smrti kućnog ljubimca najbolje odmah nabaviti novog. Toga se drži i dubrovački kantautor Ibrica Jusić. Nakon što se u srijedu oprostio od svog posljednjeg suputnika, ljubimca Bonda, tugu za njim će pregrmjeti - novim prijateljem

U njegovom slučaju samovanje ne dolazi u obzir, jer s ljubimcem izlazi u šetnju, kreće se i ima volje za sve. 'Često mi kažu, pa kad imaš psa onda moraš ići šetati, moraš izlaziti, moraš. A ja im kažem - budale, pa da njega nemam, tko zna bih li bio živ?', ispričao je Ibrica Jusić za Dubrovački vijesnik. U srijedu se oprostio od svog Vagabonda od milja znanog kao Bond. Jedanaest i pol godina, pratio ga je na koncerte, druženja, a uz kantautora je bio i za vrijeme brojnih gostovanja u raznim emisijama.

Ovog puta Ibrica se odlučio za japansku pasmine Akita koja je godinama popularna u Hrvatskoj, a dvoipolmjesečno štene s kojim će od sad dijeliti život već ga čeka u prijateljevom domu. Ova je pasmina popularnost stekla davnih godina, a pozanta je po psu Hachiko i njegovoj odanosti te nevjerojatnom čekanju na posljednjem mjestu gdje se trebao sastati sa svojim vlasnikom, na postaji u Tokiju, i to čak punih 9 godina nakon što je vlasnik preminuo.

Legendarni glazbenik je, osim po glazbi, poznat kao veliki prijatelj životinja. 'Što više upoznajem ljude, sve više volim životinje. Jer one bar ne lažu. Odrastao sam uz mačke i nikad nisam imao priliku imati psa, a još kao dijete želio sam imati vučjaka', izjavio je ranije Ibrica Jusić za Večernji list. Ibrica suživot dijeli i s mačkom Kikijem.