SLUŽBENO POTVRĐENO

Iako vodi po nominacijama, Beyonce sigurno neće izaći na pozornicu dodjele Grammyja

13.03.2021 u 15:22

Bionic
Reading

Privremeni izvršni direktor Akademije za diskografsku umjetnost i znanost, Harvey Mason Jr., potvrdio je u petak za Los Angeles Times da 39-godišnja pjevčica neće nastupiti u revijalnom dijelu dodjele nagrada, unatoč tome što je ove godine dobila devet nominacija

Gubitak jedne od najistaknutijih zvijezda showa uslijedio je nakon objave galzbenika The Weeknda kako više svoju glazbu neće slati na Grammy zbog 'tajnih paktova' zaduženih za finaliziranje nominacija.

Među devet kategorija u kojima je Beyonce nominirana nalaze se nominacija za snimku godine i nominacija za pjesmu godine, obje za 'Black Parade', a koje su među najprestižnijim nagradama Grammy.

The Times napominje kako je ovo treći put u nekoliko posljednjih godina da umjetnik s najviše nominacija neće nastupiti. Kendrick Lamar show je propustio 2019. godine, a Beyoncein suprug Jay-Z nije nastupio 2018. godine.

'To je žalosno, jer ona je vrlo značajna za Akademiju', komentirao je Mason odluku Beyonce o preskakanju nastupa i dodao kako njeno nesudjelovanje nije trik iznenađenja da se ipak pojavi tijekom nastupa.

Beyonce se navodno osjeća zakinutom od Akademije, jer je uglavnom nominiraju u žanrovskim kategorijama, a ne za najprestižnije nagrade. Glavnu nagradu za pjesmu godine osvojila je samo 2010. godine s pjesmom 'Single Ladies'.

  • +8
Beyonce na Grammyjima Izvor: Profimedia / Autor: PHIL MCCARTEN / UPI / Profimedia

Njezin singl 'Black Parade' objavljen je u lipnju 2020. godine, usred prosvjeda protiv rasne nepravde, a kasnije je uvršten na delux izdanje njezinog kvazi-Kralj lavova soundtracka 'The Gift'.

Pjevačica trenutno ima 24 osvojena Grammyja, a još osam osvojenih učinilo bi je službeno najnagrađivanijom umjetnicom Grammyja. Trenutno je to britanski dirigent George Sloti.

Potvrda da Beyonce ne dolazi na Grammyje stigla je samo dan nakon što je The Weeknd objavio da više neće imati nikakve veze s ovom ceremonijom.

'Zog tajnih paktova svojoj izdavačkoj kući neću više dozvoliti da moju glazbu šalje na Grammyje', izjavio je 31-godišnji pjevač za New York Times.