OTPUTOVALA HELIKOPTEROM

Iako su joj savjetovali mirovanje dva tjedna, liječnici su kraljici Elizabeti dopustili da vikend provede u Sandringhamu

05.11.2021 u 00:04

Bionic
Reading

Dvotjedni odmor koji su joj liječnici savjetovali, kraljica Elizabeta nastavit će u svom seoskom domu u 160 kilometara udaljenom Sandringhamu

Prema pisanju britanskih medija, kraljica je u četvrtak helikopterom odletjela iz dvorca Windsor u Sandringham.

Iako su je zdravstveni problemi posljednjih tjedana sprječavali da nazoči javnim događanjima, uključujući i otkazani nastup na Cop26 konferenciji o klimatskim promjenama u Glasgowu, liječnici su kraljici dopustili da ode na vikend u svoj dom u Norfolku.

Smješten oko 160 kilometara sjeverno od Londona, Sandringham kraljica i njena obitelj tradicionalno koriste za Božićnu zabavu i zimske praznike.

  • +15
Kraljica Elizabeta sa štapom za hodanje Izvor: Profimedia / Autor: Arthur Edwards/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nakon noći koju je 20. listopada kraljica provela u bolnici, Buckinghamska palača je u petak potvrdila da su joj liječnici savjetovali da nastavi mirovati barem sljedeća dva tjedna. Osim što je prošlog mjeseca viđena sa štapom za hodanje, liječnici su kraljici navodno savjetovali da odustane od svojih starih navika – jahanja i pijenja martinija.

Nastavila je  obavljati samo laganije dužnosti, no u ponedjeljak je primijećena kako se sama vozi automobilom po dvorcu Windsor.

Kraljica Elizabeta u Jaguaru Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Na Cop26 konferenciji nije se pojavila osobno, ali se prisutnima obratila putem videa kojim je odala počast velikoj strasti njezina pokojnog supruga, princa Philipa, prema okolišu. Svoju strast prenio je i na svoju djecu i unuke.

'Izvor je velikog ponosa što vodeća uloga koju je moje suprug imao u poticanju ljudi na zaštitu našeg krhkog planeta i dalje živi kroz rad našeg najstarijeg sina Charlesa i njegovog najstarijeg sina Williama', rekla je kraljica i dodala kako ne može biti ponosnija na njih.

Kraljica se nada povratku svojim aktivnostima tijekom ovog mjeseca, i prema priopćenju s palače čvrsto je odlučna u namjeri da nazoči svečanosti 'National Service of Remembrance' u nedjelju 14. studenog.