TURNEJA 'JOŠ NISAM MRTAV'

Iako jedva prepoznatljiv, slavni britanski glazbenik nastupa punom parom

11.02.2019 u 23:38

Bionic
Reading

Glazbena legenda Phil Collins, načet zdravstvenim problemima, umirovio se još 2011. godine i četiri godine kasnije izjavio da izlazi iz mirovine i planira novu turneju. Ovih je dana snimljen u zračnoj luci u Sydneyu kojom se kretao u kolicima i uz pomoć štapa, a snimljen je po završetku australskog dijela svoje turneje 'Još nisam mrtav'

Danas 68-godišnji Collins 2011. godine je objavio da napušta glazbu kako bi se u potpunsti posvetio svojoj djeci, no glazbeniku je tada već zdravlje bilo dosta narušeno. Collins je počeo gubiti sluh, a na povratničkoj turneji Genesisa 2007. ozlijedio je kralježnicu i živce u rukama zbog čega više nije mogao svirati bubnjeve.

'Više nisam službeno u mirovini. Konj je izvan štale i jedva čeka da pojuri', rekao je Collins u časopisu Rolling Stone u listopadu 2015. godine, a godinu dana kasnije najavio je u Londonu turneju 'Not Dead Yet' (Još nisam mrtav).

Na tiskovnoj konferenciji na kojoj ne najavio povratak, Collins je priznao kako mu se ubrzo nakom glazbenog umirovljenja obitelj počela raspadati, zbog čega se odao alkoholu.

Prije tri godine operirao je kralježnicu i otada se kreće uz pomoć štapa, a 4. lipnja 2016. godine je i započeo turneju s četiri uzastopna koncerta u londonskom Royal Albert Hallu. I prošle je godine imao zakazan koncert u Royal Albert Hallu, ali ga je morao otkazati zbog ozljede glave pri padu u londonskoj hotelskoj sobi.

Na oporavak njegovi obožavatelji nisu dugo čekali, a gotovo neprepoznatljiv Collins snimljen je ovih dana u zračnoj luci u Sydneyu. Tijekom trotjednog boravka u Australiji, neumorni Collins održao je devet koncerata, plus dva koncerta u Novom Zelandu.

Glazbenik se nakon kraćeg predaha koncertom u Beču 2. lipnja vraća na europski dio turneje tijekom koje je u lipnju trebao održati petnaestak koncerata. Zbog ogromnog interesa u raspored su već upisana dva dodatna koncerta.