jasna pravila

I sam je rekao da mu je prevruće: Zašto je princ George morao nositi odijelo na Wimbledonu, usprkos visokim ljetnim temperaturama?

11.07.2022 u 22:39

Bionic
Reading

Kate Middleton i princ William iznenadili su obožavatelje kraljevske obitelji kada su poveli 8-godišnjeg sina Georga na muško finale na Wimbledonu. Ono što je mnogima zapelo za oko bila je činjenica da maleni George nosi odijelo, usprkos činjenici da je temperatura zraka tog dana u Londonu dosezala i 28 stupnjeva

Odjeven u bijelu košulju, tamnoplavi sako i propisno zavezanu kravatu na prugice 8-goidšnji George u društvu roditelja, princa Williama i Kate Middleton, iz kraljevske lože napeto je pratio muško finale na Wimbledonu. Iako je tog dana temperatura zraka dosezala 28 stupnjeva, a George je u jednom trenutku rekao svom tati da mu je prevruće u odijelu i kravati, on nije skidao sako, niti razvezao kravatu.

Njegova odjeća bila je povezana sa strogim pravilima odijevanja koja vrijede na Wimbledonu. Budući da je obitelj sjedila u prvom redu kraljevske lože na središnjem terenu, muškarci su obvezni nositi 'odijela/sako i kravatu', kako je navedeno na internetskoj stranici teniskog turnira.

  • +7
Princ George Izvor: Profimedia / Autor: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

George, koji će 22. srpnja proslaviti svoj deveti rođendan, viđen je kako briše čelo tijekom utakmice, a u jednom trenutku je i Kate stavila ruku na sinovo lice. George je također viđen kako pije iz sive šalice. Unatoč tome, činilo se da princ George i uživa u gledanju meča, smiješeći se i razgovarajući s roditeljima cijelo vrijeme. No vrhunac uzbuđenja nastupio je kada su se susreli s prvakom Novakom Đokovićem, koji je princu dopustio da na trenutak drži trofej.

'Nemoj to ispustiti', rekao mu je princ William kroz smijeh.

  • +14
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Princ George došao je u dob u kojoj redovito nosi odijela, od obiteljskih javnih pojavljivanja, kao što je Trooping the Color do sportskih događaja poput nogometnog turnira Euro 2020. prošlog ljeta. Kad je bio mlađi, George, baš kao što sada čini njegov mlađi brat, 4-godišnji princ Louis, za svečanije događaje nosio je kratke hlače s dokoljenkama.

Uostalom, kad se princ William prvi put pojavio na Wimbledonu, uz mamu princezu Dianu, nedugo nakon svog devetog rođendana 1991., također je nosio odijelo. Vojvotkinja od Cambridega ove godine nazočila je Wimbledonu tijekom tri dana. Osim što je pokroviteljica All England Lawn Tennis Cluba, i sama je strastvena tenisačica. Zapravo, Kate i William imaju vlastiti teniski teren u svojoj kući u Norfolku.