'LOŠE OBRAZOVANJE'

Hugh Jackman u najnovijem filmskom hitu nastalom prema istinitoj priči

23.04.2020 u 18:08

Bionic
Reading

Priča temeljena na članku Roberta Kolkera objavljenog u New York magazinu dobila je svoju ekranizaciju i to kao crna komedija s provjerenom glumačkom ekipom na čelu - Hughom Jackmanom i Allison Janney. Film je temeljen na istinitoj priči o najvećoj financijskoj pronevjeri u državnom školstvu u američkoj povijesti

Ono što se dugo iščekivalo, sada će napokon biti i prikazano. 26. travnja na HBO GO-u, a 10. svibnja u 20 sati i na HBO kanalu u sklopu MAXtv-a, premijerno će se prikazati crna komedija s Hugh Jackmanom i Allison Janney u glavnim ulogama. Riječ je o filmu 'Loše obrazovanje', u orginalu 'Bad Education', koji je temeljen na istinitoj priči o najvećoj financijskoj pronevjeri u državnom školstvu u američkoj povijesti.

Hugh Jackman u filmu 'Loše obrazovanje' Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Radnja filma prati nadzornika škole na Long Islandu, Franka Tassonea (Hugh Jackman) i njegovu pomoćnu nadzornicu Pam Gluckin (Allison Janney), koji su zaslužni za donošenje neviđenog prestiža školskom okrugu Roslyn. Frank, uvijek besprijekorno njegovan i odjeven, majstor je pozitivnih poruka, bilo pred publikom kao vođa zajednice ili u uredu sa zabrinutim učenikom ili roditeljem. Ukratko, čini se da Frank ne može pogriješiti.

Sve je idilično dok lukava školska novinarka (Geraldine Viswanathan) ne odluči 'duboko ući' u izvješća o troškovima i ne počne otkrivati shemu pronevjere epskih razmjera, što će na tjerati Franka da osmisli složen plan zataškavanja svim raspoloživim sredstvima.

Redatelj ovog filma je Cory Finley, a scenarist Mike Makowsky, koji je odrastao u Roslynu te se vratio u svoj rodni grad kako bi istražio prijevaru koja se dogodila u srednjoj školi koju je pohađao. Priča je temeljena na članku Roberta Kolkera objavljenog u New York Magazine.

Uz dobitnika Zlatnog globusa Hugh Jackmana i dobitnicu Oscara, Emmyja i Zlatnog globusa Allison Janney, u filmu glume i Ray Romano, Geraldine Viswanathan, Alex Wolff, Rafael Casal i Annaleigh Ashford.