ŠTO KAŽETE NA JESENSKU SHEMU?

HTV za jesen priprema The Voice i Piramidu

04.09.2014 u 20:18

Bionic
Reading

U novoj shemi na Prvom programu gledatelje očekuje i povratak popularne Piramide koju će voditi Željka Ogresta, a uređivati Mario Sedmak. Emisija se počinje emitirati 16. rujna i ići će utorkom, nakon središnjeg Dnevnika

S prvim danima jeseni Hrvatska radiotelevizija u novoj shemi na male ekrane donosi najbolje formate domaće produkcije, nove televizijske emisije, kvizove i nove zabavne formate. Od ranog jutra Prvi program HTV-a donosi različite sadržaje – od servisnih informacija, vijesti i mnogobrojnih uključivanja u zbivanja u cijeloj Hrvatskoj u Dobrom jutru, do putopisnih i igranih serija.

Ljubitelji emisije Svaki dan, dobar dan ove jeseni Brunu Šimlešu i njegove goste gledat će na Prvom programu od utorka do petka u 13 sati. Na radost fanova novu sezonu Večeri na 8. katu vodit će i uređivati zaštitno lice emisije Daniela Trbović.

Kviz Potjera s Tarikom Filipovićem kao voditeljem emitirat će se radnim danom prije središnjeg Dnevnika. Subotom je od 10:30 do 12 sati na Prvom programu i ove sezone na rasporedu mozaično-informativna emisija Subotom ujutro Nevene Rendeli. Ona će u zagrebačkom studiju sa zanimljivim gostima razgovarati o aktualnim temama kao i o tome kako najbolje provesti vikend.

U novoj shemi na Prvom programu gledatelje očekuje i povratak popularne Piramide koju će voditi Željka Ogresta, a uređivati Mario Sedmak. Emisija se počinje emitirati 16. rujna i ići će utorkom, nakon središnjeg Dnevnika. U svakoj emisiji natječu se tri poznate osobe iz javnog života koje komentiraju zadane aktualne teme, a gledatelji telefonskim pozivima određuju pobjednika.

S listopadom u Hrvatsku stiže Maestro, jedan od uspješnih formata BBC-a, u kojem sedam poznatih osoba dirigira velikim orkestrom izvodeći najveće uspješnice klasične glazbe. Hrvatska će ga publika upoznati u subotu 4. listopada.

Nakon Maestra, kreće još jedan novi zabavni format - naša inačica zabavnog showa The Voice u kojem se traži najbolji amaterski glas. Nedjeljna poslijepodneva na Prvom programu od 19. listopada rezervirana su za game show Volim Hrvatsku.

Treća sezona donosi i neke novitete pa ćemo tako u voditeljskoj ulozi tijekom 15 emisija gledati Danijelu Trbović, dok će kapetani timova biti Frano Ridjan i Martina Validžić, a članovi njihovih timova izmjenjivat će se iz emisije u emisiju.

Druga sezona uspješnog HRT-ovog zabavno-dokumentarnog serijala Seoska gozba u produkciji Drugog plana na jesen će vam pokazati kako se na hrvatskom selu radi, zabavlja i još bolje jede. Sedam žena iz sedam različitih područja Hrvatske nastavljaju svoju putopisno-kulinarsku avanturu koju će gledatelji moći pratiti već od 15. rujna u 20.30 sati.

U drugom tjednu jesenske sheme 22. rujna kreće nova humoristična serija Ognjena Sviličića Glas naroda u 18 nastavaka. Humor se temelji na miješanju komedije mentaliteta i političke satire.

Dramski odjel na male ekrane vraća duh osamdesetih godina prošlog stoljeća u novoj seriji Gorana Kulenovića 'Crno-bijeli svijet'. Serija će imati 12 epizoda, a radnja se događa u rasponu od kraja 1979. do početka 1981. Priča je to o životu dviju zagrebačkih obitelji pri čemu se njihove svakodnevne poslovne i privatne dogodovštine isprepliću s društvenim zbivanjima, običajima i navikama toga vremena.

Svaki radnim danom u 16 sati, na Prvom programu gledatelji će moći pratiti emisiju Miljenka Cvitkovića, Što vas žulja? koja pomaže građanima riješiti probleme s kojima se sami bezuspješno bore.

Emisija Društvena mreža emitirat će se od ponedjeljka do četvrtka u terminu od 14.25 do 16 sati na Prvom programu HTV-a te obrađivati teme posvećene umirovljenicima, znanosti, obrazovanju i zdravlju.

U jesenskoj shemi na Prvi program HTV-a vraća se Otvoreno s Domagojem Novokmetom i Mislavom Togonalom u voditeljskim ulogama, a moći ćete ga pratiti od ponedjeljka do četvrtka u 21:50 sati.

Novitet je i magazin Poslovna zona ponedjeljkom u 21.20. Bavit će se aktualnim gospodarskim temama iz Hrvatske i svijeta uz tjedni pregled tržišta rada i kapitala. Urednici emisije Slavica Babić i Mladen Sirovica donose razgovore s analitičarima, novosti te pitanja i komentare gledatelja.

Četvrtkom na Prvom programu od 21 sat na malim ekranima gledatelje čeka i unutarnjopolitički magazin Labirint, koji vode Nataša Ban Leskovar i Petar Štefanić. Hrvatsku uživo, u desetoj sezoni emitiranja, i dalje ćemo gledati svakim radnim danom.

U sedmoj sezoni emitiranja Paralele su na programu u istom terminu, srijedom u 21.00 sat, ali duljeg trajanja i u nešto izmijenjenom formatu. Sada kada je i Hrvatska dio europske obitelji, podrobnije će pratiti i analizirati zbivanja u Europskoj uniji, kao i njezinim članicama. Ali u emisiji će se i dalje povlačiti paralele oko zanimljivih tema i problema koji nas muče.

Novu emisiju iz kulture Noćna kavana moći ćete pratiti petkom u 22 sata. Studijske razgovore o raznim kulturnim temama i fenomenima s tri, četiri gosta vodi Dražen Ilinčić, a u emisiji će se neki od najzanimljivijih i najintrigantnijih hrvatskih redatelja mlađe generacije dobiti priliku okušati kao autori televizijskih priloga.

Već u prvom tjednu jesenske sheme u 15 i 35 četvrtkom nastavlja se i emisija Pola ura kulture. Filmske cikluse otvaramo ciklusom o Jamesu Bondu. Prvi film je Casino Royal s Danielom Craigom u glavnoj ulozi, a gledat ćete ga 26. rujna.

Ljubitelji hrvatskog filma na Prvom programu nedjeljom od 5. 10. u terminu u 20 sati moći će uživati u TV premijerama hrvatskih filmova: „Majstori“, „Obrana i zaštita“, „Trebalo bi prošetati psa“, „Hitac“, „Šegrt Hlapić“, “Projekcije“, „Kauboji“ i drugi.

Jesen na Drugom donosi još više sadržaja za mlade. RECi je nova emisija namijenjena tinejdžerima koju kreiraju upravo oni. Kroz vlastite video blogove, mladi vlogeri na duhovit način govore o onome što ih muči ili veseli, kako rješavaju probleme s roditeljima, školskim autoritetima, braćom, frendovima... a sve bez „pametovanja“ odraslih.

Jedna od već poznatih dokumentarnih serija za mlade je Generacija Y, proizvod dugogodišnje zajedničke suradnje vanjske produkcije Kinoteka d.o.o i HTV-a. Riječ je o sadržajima koji zaokupljaju generacije od 18. do 27. godine i šire.

Juhuhu, novi dnevni magazin za djecu prikazivat će se iz HRT studija 8 u koji se uskoro udobno smještaju voditelji, novi domaćini programa za najmlađe i one malo veće.

Emisija Olimp sportskog programa HRT-a, nakon jednogodišnje stanke ponovno se vraća na program nedjeljom od 16.00 sati. Analitično i detaljno bavit će se aktualnostima u svim sportovima, od najpopularnijih do tkz "malih sportova".

Drugi program HTV-a donosi još mnoštvo zanimljivih emisija, a jesen će biti bogata i na Trećem, kao i na Četvrtom programu HTV-a.