NESREĆA KOJA JE ŠOKIRALA SVIJET

U sličnoj nesreći na setu filma 'Vrana' prije 28 godina život je izgubio Brandon Lee, sin Brucea Leeja; evo što o novoj tragediji koja je potresla Hollywood kaže njegova obitelj

22.10.2021 u 10:38

Bionic
Reading

Svijet je ostao u šoku zbog događaja koji se sinoć zbio na setu filma 'Rust' u Novom Meksiku, nakon što je 68-godišnji Alec Baldwin, ispalivši metak iz rekvizita, ubio snimateljicu Halynu Hutchins i ranio redatelja Joela Souzu. No, to nije prva takva nesreća koja je zadesila Hollywood. Mnogi se još uvijek živo sjećaju 1993. godine i snimanja filma 'Vrana', kada je život izgubio Brandon Lee

Pucajući iz rekvizita, nesvjestan što će se dogoditi trenutak kasnije, 68-godišnji Alec Baldwin na filmskom je setu ubio snimateljicu Halynu Hutchins i u bolnicu poslao ranjenog redatelja filma 'Rust', Joela Souza. Tragični događaj ostavio je filmski svijet bez riječi, a policija sada ima pune ruke posla otkriti što se točno dogodilo i tko je, umjesto lažnih metaka, u pištolj na setu stavio one smrtonosne.

No, nije to prva takva nesreća koja se dogodila u Hollywoodu. U sličnoj se priči našao i Brandon Lee, koji je svoj život ostavio na setu filma 'Vrana' 1993. godine. Pred sinom legendarnog Brucea Leeja bila je obećavajuća karijera, ali i vjenčanje koje je planirao sa svojom zaručnicom 17. travnja u Meksiku. Nažalost, život mu je naprasno završio samo dva tjedna prije.

  • +3
Alec Baldwin Izvor: Profimedia / Autor: Matt Agudo / Shutterstock Editorial / Profimedia

Upravo je film 'Vrana' trebao biti velika prekretnica u njegovom životu, jer je, nakon snimljenih 'Showdowana' i 'Malog Tokija', silno htio da se napokon dokaže Hollywoodu i to ne samo kao sin legende borilačkih vještina, glumca Brucea Leeja. Film je napravljen po stripu Jamesa O'Barre, u kojem se glavni lik ubijenog rock glazbenika vraća iz mrtvih, a sve kako bi se osvetio bandi koja je ubila njega i njegovu djevojku.

No, loša karma pratila je filmsku ekipu od prvog dana. Tako je stolar koji je radio na scenografiji zadobio teške opekline kada je jedna od dizalica udarila u dalekovod, potom se nezadovoljni član produkcije automobil zabio u studijski prostor, a snažna oluja, koja je zahvatila Sjevernu Karolinu, uništila je vanjski dio seta.

Brandon Lee Izvor: Profimedia / Autor: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Kako su nakon svega pisali mediji, snimanja su za Brandona Leeja bila itekako iscrpljujuća, a njegov menadžer, Jan McCormak, otkrio je i kako je za potrebe te uloge njegov klijent izgubio 20 kilograma. 'Mogao sam ga podići jednom rukom, toliko je bio mršav. Na njemu apsolutno nije bilo grama masnoće, jednostavno je bio ispijen', rekao je McCormak, koji se produkciji požalio na neljudske uvjete snimanja, no oni ga nisu poslušali.

A onda su na red došle scene u kojima umire, i u kojima je doista primio smrtonosni hitac iz pištolja u kojem nije trebalo biti metka. Lee je hitno prebačen u bolnicu, a iako su kirurzi poduzeli sve što su mogli kako bi zaustavili krvarenje i sanirali ranu u trbuhu, ozljede su bile preteške i glumac im je podlegao 31. ožujka 1993. godine.

Nakon svega, mjesecima su kružile priče i razne teorije zavjera, kojima se pokušalo otkriti kako su se pravi meci uopće našli u pištolju, no službena je istraga završila priču ustvrdivši kako je njegova smrt bila nesretan slučaj i posljedica nepravilne provjere oružja. Film je svoju premijeru doživio godinu nakon njegove smrti, a dodatne scene za kraj su snimljene naknadno.

Stoga i ne treba čuditi da su se upravo članovi njegove obitelji, točnije sestra Shannon Lee, koja i dalje održava Twitter profil pokojnog brata kako bi sačuvala uspomenu na njega, oglasili i povodom ovog strašnog događaja.

'Naše su molitve s obiteljima Halyne Hutchins i Joela Souza koji su doživjeli nesreću na snimanju 'Rusta'. Nitko nikada ne bi trebao poginuti od pištolja na filmskom setu. Točka', stoji u Twitter objavi.