LADY LOUISE WINDSOR

Hoće li omiljena unuka princa Philipa u budućnosti odigrati ključnu ulogu na britanskom dvoru?

04.04.2024 u 05:49

Bionic
Reading

Prema predviđanjima stručnjaka za kraljevsku obitelj, kći princa Edwarda i vojvotkinje Sophie mogla bi jednoga dana odigrati ključnu ulogu. Nagađa se da bi, nakon što je i sama otišla studirati na St. Andrews, upravo lady Louise Windsor trebala biti osoba od povjerenja princa Williama jednom kada zasjedne na tron

U trenucima u kojima britanska monarhija proživljava krizu te su i kralj Charles III i princeza od Walesa odsutni zbog liječenja, pojačan je angažman drugih ključnih igrača kraljevske obitelji.

Unatoč tome što je kralj Charles III dolaskom na tron odlučio 'smanjiti' monarhiju, njegova bolest poništila je te odluke, pa su neki članovi bliži obitelji ipak aktivirani.

Među njih spada njegova sestra, princeza Anne, kao i najmlađi od braće, princ Edward, koji je sa suprugom Sophie, vojvotkinjom od Edinburgha, na sebe preuzeo velik broj angažmana i pojavljivanja u ime kralja.

samo najuži krug

Evo tko je sve bio s kraljem Charlesom na misi: Jedno lice sve je iznenadilo

Pogledaj galeriju

Upravo zbog njihovog položaja u kraljevskoj obitelji nagađa se da bi njihovim stopama u budućnosti mogla krenuti i njihova nasljednica, lady Louise Windsor.

Još za života kraljice Elizabete II i princa Philipa bilo je jasno kao dan da je lady Louise Windsor, kći princa Edwarda i vojvotkinje Sophie, najomiljenija unuka kraljičinog supruga. Od djeda je naslijedila ljubav prema konjima, ali i guštanje u vožnji s kočijom, u kojoj je poput princa Philipa pravi ekspert te se čak i natječe u tome.

Iako je zbog fakulteta propustila drugu godinu zaredom pojavljivanje na tradicionalnoj uskršnjoj misi, Louise je dokazala da na nju mogu itekako računati. A da se priprema za budućnost, govori i odabir fakulteta. Naime Edwardova kći odlučila je krenuti stopama starijeg bratića, budućeg kralja Williama i njegove supruge Kate Middleton, pa je upisala St. Andrews.

  • +3
Sophie, vojvotkinja od Edinburgha Izvor: Profimedia / Autor: James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Upravo zbog toga očekuje se upravo od Williama da jednoga dana slijedi primjer bake, pokojne kraljice Elizabete, i zatraži od bratića i sestrični, među koje spada i lady Louise, da podijele kraljevske dužnosti s njim.

'Nadajmo se da će William shvatiti da 'smanjena' monarhija ne bi u konačnici zaštitila instituciju, kako neki tvrde, već bi dovela do njezine nevažnosti i eventualne smrti. Ima li boljeg načina za nadogradnju njegovih snaga od injekcije energije mladih ljudi kojima su vrijednosti javne službe i dužnosti usađene od rođenja', pitaju se dobro upućeni stručnjaci za kraljevsku obitelj.

Iako su Louise roditelji štitili od znatiželjne javnosti, u idućim godinama njezin status mogao bi se itekako promijeniti.