JE LI OVO NAŠA BUDUĆNOST?

Hoće li odabir cjepiva utjecati na odlazak na koncerte? Prve su zabrane pale, a ako ste primili AstraZenecu njegov nastup nećete moći gledati

18.06.2021 u 17:13

Bionic
Reading

Iako su ljudi diljem svijeta s nestrpljenjem dočekali da njihovi omiljeni glazbenici napokon počnu sa svirkama uživo, čini se u istima ipak neće svi moći uživati. Čini se da nam je barem bliža budućnost takva da ne samo da oni koji nisu cijepljeni ili koji nisu preboljeli covid neće moći prisustvovati koncertima i raznim događanjima, već će ovisiti i o cjepivu koji ste primili

Na opće oduševljenje njegovih najvjernijih obožavatelja dočekana je vijest da se The Boss, odnosno Bruce Springsteen vraća svojim nastupima na Broadwayju. I, da, 'show will go on', odnosno 'zabava ide dalje', no samo za odabrane, odnosno za one cijepljenje određenim cjepivom protiv Covida-19.

Svi obožavatelji Bruce Springsteena, ukoliko su i kupili karte, iste neće moći iskoristiti ukoliko su cijepljeni AstraZenecom, budući da to cjepivo još uvijek nije službeno odobreno od strane Američke agencije za hranu i lijekove.

Koncerti u kazalištu St. James na Broadwayju održavat će se od 26. lipnja pa sve do 4. rujna, a na službenim stranicama postoje i brojne upute, kao i protokoli vezani uz cijepljenje, uključujući i ono da svi koji žele gledati Springsteena uživo moraju primiti sve doze cjepiva i to samo onog kojeg Američka agencija za hranu i lijekove je odobrila.

Tako postoje kriteriji u koje spadaju i ograničenja, pa na koncert može ući samo osoba koja je primila drugu dozu Pfizer-BioNtecha ili Moderne najmanje 14 dana ranije ili toliko vremenskog odmaka ukoliko je primio Johnson & Johnson cjepivo.

  • +2
Bruce Springsteen Izvor: Profimedia / Autor: Ron Elkman / ddp USA / Profimedia

'Prema zakonu države New York, na koncert Springsteen on Broadway, koji će se održati u kazalištu St. James, moći će ući samo oni koji imaju dokaz da su primili odobrena cjepiva protiv Covida (Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson)', stoji na službenoj stranici uz dodatak da su iznimka djeca ispod 16 godina, koji moraju imati negativni antigenski test uzet šest sati prije koncerta ili negativni bris nosa unutar 72 sata.