'MIDNIGHTS'

Hoće li novim albumom Taylor Swift srušiti sve rekorde? Sudeći po prvim reakcijama sve vodi ka tome

21.10.2022 u 12:26

Bionic
Reading

Kada u svijet glazbe zvijezde kroče kao teenageri, publika očekuje da oni nikad ne odrastu. Ipak, dok odrastanje popularne Taylor Swift popraćeno je pod velikim povećalom javnosti. U ponoć je objavila novi album 'Midnights', za koji se već sad najavljuje vrtoglav uspjeh, a u kojem iskreno govori kako ju nesigurnosti i pozornost javnosti tjera na različita razmišljanja o kojima nikad nije javno govorila

Iako već pomalo zaboravljena, Taylor Swift u ponoć je objavila novi album o kojem pričaju svi svjetski relevantni mediji te se nagađa da je riječ o albumu koji će biti najprodavaniji ove godine. Najmračnije izdanje mlade pjevačice iznenadilo je obožavatelje s obzirom da su njene pjesme dosad odisale mladenačkim duhom i zanosom.

Album se zove 'Midnights' i sadrži 13 pjesama koje daju uvid u razmišljanja mlade autorice, mračnije prostore psihe i probleme s kojima se suočava njena generacija.

S povratkom osobnijem pristupu pisanju, Taylor je publici otkrila svoju ranjivost. Priznala je da je "Anti-Hero", prvi singl s albuma, jedna od njezinih najdražih pjesama koje je napisala upravo zbog količine iskrenosti u pjesmi. Priznala je koliko ju je strah gubitka voljenih osoba, ali i koliko joj je stalo do vlastite slike u javnosti.

'Mislim da prije nisam ovako duboko ulazila u svoje nesigurnosti o ovim temama. Puno se borim s idejom da je moj život postao neupravljive veličine, a da ne zvuči previše mračno, borim se s idejom da se ne osjećam kao osoba.' priznala je.

Na albumu je surađivala i Zoë Kravitz, kći popularnog glazbenika Lennyja Kravitza. Pomogla je u pisanju prve pjesme albuma, ali i snimila bek vokale za djelo.

Kako ništa u radu nije slučajno, tako nije ni slučajna odluka da album sadrži 13 pjesama. Pjevačica godinama ističe 13 kao broj posebnog značenja za njen život. Taj broj se provlačio kroz njen rad te govori da se sve u njenom životu vrti oko tog broja.

  • +8
Taylor Swift Izvor: Profimedia / Autor: Guerin Charles/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Ne samo da je to dan kada je rođena u prosincu 1989., već je s godinama postao puno više. Rođena sam 13. Navršila sam 13 na petak 13. Moj prvi album postao je zlatan u 13 tjedana. Moja prva pjesma broj 1 imala je uvod od 13 sekundi. Svaki put kad sam osvojila nagradu sjedila sam ili na 13. sjedalu, u 13. redu, u 13. dijelu ili u redu M, što je 13. slovo.' objasnila je Taylor Swift.

Ovo je peti album 32-godišnje Taylor Swift koja je u glazbeni svijet ušla kao teen zvijezda, a prerasla u jednu od najvažnijih lica glazbene scene danas. Tijekom pandemije objavila je 'Folklore' i 'Evermore' u indie-folk stilu, a nakon toga dvije verzije ranijih albuma, 'Fearless' (Taylor's Version) i 'Red' (Taylor's Version).