DRAMA NA SETU na početku

Hell's Kitchen Hrvatska starta 31. siječnja: Gretić već u prvom tjednu istjerao kandidate iz kuhinje

19.01.2024 u 14:11

Bionic
Reading

Da će se u dugoočekivanom kulinarskom showu u kuhinji, osim vrhunskih delicija, kuhati i drama i stres, pokazali su već prvi snimajući dani na setu

Osamnaest kandidata, chefova pridošlih iz cijele zemlje, odjenulo je svoja kuharska odijela, stavilo pregače i stalo pred Gretića sa strahopoštovanjem i tremom ne znajući da ih već prvi dan očekuje pritisak profesionalne kuhinje, stoji u priopćenju, stoji u priopćenju.

Već njegovih prvih nekoliko rečenica bilo je dovoljno da kandidati shvate kako s ovim chefom nema igre! Svima je jasno dao do znanja da od prve sekunde od njih očekuje savršenstvo u svakom izazovu i da riječ ‘’prosječno’’ ne postoji. A već je prvi zadatak slaganja njihovog savršenog tanjura u zadanom vremenu pokazao da je 'Hell's Kitchen Hrvatska' sve samo ne ono što su kandidati mislili da će biti.

Kamere na setu, vremenska stiska, novo okruženje, nepoznati ljudi s kojima su se natjecatelji odjednom našli u showu, nove kuhinje i oprema, adrenalin i velika želja da pokažu najbolje od sebe odmah i sada – sve to utjecalo je na natjecatelje, na nekog više, a na nekog manje, i natjeralo ih da 'kiksaju' već na početku. Bez obzira na iskustvo, jednom se kandidatu zapalilo meso u pećnici, a druga se kandidatkinja zarezala toliko da je interveniralo i medicinsko osoblje. Od tog trenutka svi do jednog kandidata bili su u panici.

Uz suze i pritisak, međusobno bodrenje i pomaganje 18 tanjura ipak je posluženo, no nakon što ih je vidio, glavni chef se uhvatio za glavu i sve kandidate izbacio iz kuhinje! Preko viđenog nije mogao preći – stres i trema su učinili svoje. Njegovo nezadovoljstvo je bilo više nego vidno – prosječan tanjur nije opcija.

Kad je riječ o stvarima koje neće tolerirati u kuhinji, chef je jasan, no ima li, po njegovu mišljenju, emocijama mjesta u kuhinji kad kandidate uhvati adrenalin i stres ili kad čuju njegove oštre opaske? 'Emocija je stvar koju je teško kontrolirati, u svakom slučaju... Ja bih volio da ih je u kuhinji što manje'. Snimanje je nastavljeno drugi dan.

'Bit ću dosta čvrst, ali neću sigurno bez razloga vikati na ljude jer nitko nije došao u show iz tog razloga, mislim da to nije produktivno ni u kom smislu', najavio je već ranije Gretić, naglašavajući kako profesionalna kuhinja nikad nije tiho mjesto, već puno žamora i galame, a sve s jednim ciljem – savršenim tanjurom i zadovoljnim gostom na kraju večere. Kad netko ne radi dobro, dokazao je Gretić, vrlo će mu izravno to i reći!